• Mehdi Terki 65'
2
  • Sigurd Rosted 87'
  • Dylan Bronn 89'

Gent trok naar Lokeren zonder de geschorste Verstraete, maar recupereerde wel Yaremchuk, die ook in de basis begon. Odjidja stond eveneens aan de aftrap.  Al sinds 2010 kon Lokeren op Daknam niet meer winnen van de Buffalo's, maar ze snakten naar een driepunter om we te raken van de laatste plaats. Trond Sollied, in het verleden drie keer aan het Gentse roer, probeerde zijn aanvallend voetbal over te brengen op de Waaslanders.

De vastberadenheid  van de thuisploeg was meteen merkbaar in de openingsfase. Met hoge pressing werd Gent vastgezet en het leverde ook al snel kansen op, maar Miric liet die liggen. Het duurde even vooraleer de Gentse motor op toerental kwam, maar het nam steeds meer het overwicht. Chakvetadze stelde De Wolf op de proef, Miric deed hetzelfde met Kalinic, maar de doelmannen wonnen het pleit.

De grootste kans was voor Yaremchuk, die een scherpe voorzet van Limbombe van dichtbij nog naast besloot. Lokeren leek al blij dat ze zonder kleerscheuren de rust in mochten, maar in de laatste minuut kregen ze zowaar nog meer. Een afstandsschot van Marecek was niet gekadreerd, maar vloog via Rosted alsnog voorbij een verbauwereerde Kalinic in de linkerbovenhoek (1-0).

In het eerste kwartier van de tweede helft versierde Gent kansen genoeg, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Een volley van Odjidja vloog tegen de paal, Limbombe schoot in het zijnet, Bronn kopte op De Wolf en een schot van Awoniyi werd door Skulason nog van de lijn gekeerd.

Een aloude voetbalwet zegt dat als je zoveel kansen mist, dat je dan weleens het deksel op de neus kan krijgen en dat gebeurde ook. Bij de allereerste hoekschop van de thuisploeg belandde de bal door een bos van spelers bij Terki, die van dichtbij raak kopte (2-0).

Thorup speelde met David een extra troefkaart uit, maar De Wolf hield hem van een doelpunt met een knappe voetreflex. Bij Lokeren maakten ze zich al op om eindelijk nog eens een zege te vieren, maar toen Rosted in minuut 87 een vrije trap van Dompé binnen kopte (2-1), slopen de zenuwen terug Daknam binnen.

De vrees om alsnog de winst te zien glippen bleek gegrond, want nauwelijks twee minuten later vlamde Bronn als een volleerde spits in de draai in de linkerhoek binnen (2-2). En bijna werd de ommekeer nog helemaal compleet in de 93ste minuut toen Diaby een voorzet met de hand over de achterlijn werkte. Scheidsrechter Dierick ging de beelden bekijken, maar vond het toch geen strafschop waard. Geen winnaar dus in de Oost-Vlaamse derby, al was het toch vooral Lokeren dat met een wrang gevoel het veld verliet.