• Sigurd Rosted 12'
  • Dylan Bronn 78'
KAS Eupen
0

Gent en Eupen sloten de 18de speeldag af op zondagavond en voor de aftrap liep vooral Danijel Milicevic in de schijnwerpers. Na zijn prachtige periode bij de Buffalo's stond hij nu voor Eupen aan de aftrap en hij werd luid toegejuicht door de het thuispubliek. Bij Gent koos Thorup voor dezelfde elf die de maat namen van Beerschot Wilrijk in de beker.

Het waren de bezoekers die sterk uit de startblokken schoten. Toyokawa was al in de tweede minuut gevaarlijk, maar schoot in het zijnet. Odjidja reageerde met een prachtige doorsteekpass, maar Verstraete kon niet afwerken. Na twaalf minuten kwamen de BUffalo's op voorsprong toen een hoekschop niet wegraakte voor het Eupense doel en Rosted zijn derde doelpunt in drie wedstrijden binnen trapte (1-0).

Gent ging op zoek naar een dubbele voorsprong, maar schoten van Verstraete, Odjidja en Esiti vlogen over doel. Eupen liet zich niet onbetuigd, want Asare devieerde een schot van Asare maar net in hoekschop en Kalinic haalde een kopbal van Marreh uit de rechterbovenhoek. Diezelfde Marreh trapte net voor het half uur boos een bal weg na een lichte fout op Dejaegere. Iets wat hij zich snel bekloeg, want de gele kaart die hij daarvoor kreeg, was zijn tweede. De bezoekers moesten het nog een uur met een mannetje minder uitzingen.

Voor de pauze dwong Dejaegere Van Crombrugge tot een goede redding met een knal naar de rechterhoek en Yaremchuk kopte een voorzet van Chakvetadze net voorlangs. Na rust dwong opnieuw Dejaegere al snel een kans af, maar Van Crombrugge lag weer in de weg. Een knappe volley van Verstraete had een doelpunt verdiend, maar vloog net naast.

Na die goede start verzuimden de Buffalo's om de wedstrijd helemaal te beslissen, waardoor bij Eupen het geloof op een gelijkmaker groeide. Ondanks de ondertalsituatie weerden ze zich kranig en ze dwongen ook kansen af. Rosted was bij de pinken om een stifter van Toyokawa voor de lijn weg te werken en Kalinic stond pal op een schot van de doorgebroken Fall.

De Buffalo's hadden veel moeite om het Eupense blok te ontwrichten en het was al een kwartier voor tijd toen invaller David op aangeven van Yaremchuk kon uithalen, maar zijn schot werd afgeblokt. De hoekschop die daaruit volgde, leverde wel succes op. De meegekomen Bronn kreeg de hoekschop voor de voeten en trapte van dichtbij hard binnen (2-0).

Die welgekomen verdubbeling van de voorsprong nam alle hoop weg bij de bezoekers, die niet meer in staat waren om nog iets terug te doen. Gent hield zo eenvoudig de drie punten vast en sprong daardoor over Charleroi en Standard naar de zesde plaats in het klassement.