1
  • Luis Openda 71'
1
  • Jonathan David 18'

Vier dagen na de sensationele maar slopende kwalificatie voor de bekerfinale moesten de Buffalo's alweer vol aan de bak in de topper op het veld van Club Brugge. Thorup greep terug naar de vertrouwde viermansdefensie en op het middenveld werd Bezus voor Esiti en Odjidja geposteerd. Voorin werd David in de punt geplaatst, met Dompé en Sorloth in steun.

De Buffalo's leken goed gerecupereerd van de zware bekerpartij en zaten meteen goed in de wedstrijd. Dompé tekende voor de eerste grote mogelijkheid, maar Horvat haalde zijn schot nog uit de linkerhoek. Na ruim een kwartier spelen kwam David voor doel, maar Horvath redde opnieuw de meubelen. De aanval was echter nog niet gedaan, want Sorloth vond David met een perfecte voorzet en de jonge Canadees kopte Gent op voorsprong (0-1).

Halfweg de eerste helft was Gent er opnieuw dichtbij, maar de vrije trap van Bezus krulde rakelings naast de kruising. De thuisploeg raakte maar moeilijk in zijn spel, al was Kaminski wel paraat bij een gevaarlijke kopbal. De meeste dreiging bleef echter van Gentse makelij. Dompé schoot op aangeven van Bezus voorlangs, Horvath was Dompé net te snel af en twee gevaarlijke scrimmages na een hoekschop leverden geen tweede treffer op.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten oud toen Gent een levensgrote kans kreeg om de score te verdubbelen. Een scherp aangesneden vrije trap van Dompé verraste de Brugse verdediging en Sorloth tikte de bal van dichtbij tegen de buitenkant van de paal. De Buffalo's kwamen niet echt in de problemen en leken hun voorsprong te kunnen vasthouden. De wedstrijd kantelde echter toen Esiti op zes minuten tijd twee keer geel incasseerde, waarvan vooral de eerste wel echt licht gegeven was.

Thorup moest bijsturen en bracht Verstraete en Dejaegere in om het middenveld in bedwang te houden. Met een mannetje minder werd Gent nu wel op de eigen helft teruggedrongen en de Brugse druk nam toe. Dat leverde al snel resultaat op, want de net ingevallen Openda kreeg de bal voor de voeten in een scrimmage en trapte de gelijkmaker binnen (1-1). Even later plantte Dennis zijn studs vol op het been van Souquet, de verbazing was dan ook groot dat scheidsrechter Van Driessche slechts geel trok. Op aangeven van de VAR ging hij de beelden bekijken, waarna hij alsnog de logische rode kaart boven haalde.

Veel bijsturen kon Thorup niet meer, want de Gentse wissels waren al opgebruikt. In een bitsige slotfase zocht Brugge nog wel naar de winnende treffer, maar tot drie keer toe stond Kaminski in de weg. Ook zijn collega-doelman Horvath moest nog aan de bak om een kopbal van Rosted uit de rechterhoek te halen. De Slag om Vlaanderen eindigde dus onbeslist op een billijke 1-1.