• Dylan Bronn 43'
Standard de Liège
1
  • Renaud Emond 91'

De topper tegen Standard diende zich voor de Buffalo's enigszins aan als de laatste kans om in de race voor Play-Off 1 te blijven. Achterin ontbrak Rosted door schorsing en De Smet nam de plaats in van de zieke Asare op de linksachter. Voorin mocht Dompé terug starten en Sorloth kreeg ook het gezelschap van Yaremchuk.

Gent wist dat enkel een zege voldoende was en nam de wedstrijd dan ook meteen in handen. Dompé schoot al na twee minuten binnen de palen, maar Ochoa stond pal. Daarna kregen de Buffalo's heel wat mogelijkheden, maar telkens werden de verkeerde keuzes gemaakt of ontbrak de beslissende pass in de zone van de waarheid.    Bij een schaarse tegenprik zoefde een strakke uithaal van Carcela net over.

Halfweg de eerste helft dribbelde David knap door het hart van de verdediging, maar Ochoa kon nog redding brengen. Nog geen minuut later lag diezelfde Ochoa opnieuw in de weg toen Sorloth voor hem opdook. De Gentse dominantie leek maar niet beloond te worden, tot David kort voor rust de bal goed aflegde voor Sorloth, die koelbloedig in de rechterbenedenhoek binnen schoot (1-0).

De ban leek nu definitief gebroken en twee minuten voor rust werd een vrije trap van Dompé doorgekopt door Mpoku tot bij Bronn, die van dichtbij raak kopte (2-0). De ROuches waren helemaal van slag en slikten voor rust zelfs nog bijna een derde treffer, maar Ochoa had een enorme reflex in huis om een kopbal van Yaremchuk nog te keren.

Ook in de tweede helft hielden de Buffalo's de controle over de wedstrijd, maar Sorloth en Yaremchuk mikten wenkende schietkansen niet binnen het doelkader. Even was het schrikken toen Emond aan de tweede paal een voorzet binnen tikte, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Gent nam terug over via een raket van Odjidja, die door Ochoa nog net vanonder de lat werd weggetikt.

Daarna daalde de spektakelwaarde, Gent consolideerde de voorsprong en Standard was niet bij machte om echt iets terug te doen. Toch werd het nog heel even spannend toen Emond in de 91ste minuut aan de eerste paal zijn mannetje te snel af was en de aansluitingstreffer binnen tikte (2-1). De Buffalo's gaven hun dik verdiende zege echter niet meer uit handen en pakten drie belangrijke punten in de strijd voor Play-Off 1.