3
  • Vadis Odjidja-Ofoe 2'
  • Jonathan David 58'
  • Alexander Sorloth 93'

Na de deugddoende zege tegen Standard stonden de Buffalo's voor de belangrijke opdracht om te bevestigen op het veld van Zulte Waregem. De geelgeschorste Bronn werd in de basis vervangen door Derijck, die zo kon aantreden tegen zijn ex-ploeg. Kapitein Asare nam zijn plek op de linksachter terug in.

De Buffalo's moesten vol voor de winst gaan en lieten er geen gras over groeien van bij de aftrap. Al in de tweede minuut drong Odjidja op aangeven van David diep in de zestien en hij knalde hoog en droog voorbij Bossut in doel (0-1). Een droomstart voor Gent en de thuisploeg werd overrompeld, maar Bossut voorkwam erger door een schot van Dompé uit de hoek te halen en een kopbal van Yaremchuk nog te keren. De wedstrijd was toen amper vijf minuten ver, waarna de eerste tegenprik volgde, meteen een dodelijke. Bongonda kreeg een zee van ruimte en gaf Kaminski het nakijken (1-1).

Nog in de eerste tien minuten schoot Yaremchuk op Bossut en kopte Odjidja over, maar daarna viel het aanvalsgeweld wat stil. Harbaoui zag een doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel en kort voor rust kreeg Dompé een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong, maar hij omspeelde Bossut te wijd en kon zo niet meer afwerken.

Net als de eerste helft begon ook de tweede met vuurwerk. Na drie minuten scoorde Sorloth met een afgeweken schot, maar de buitenspelpositie van de Noor was de VAR niet ontgaan. Op het uur mochten de Buffalosupporters toch terug juichen. David zette Pletinckx én Bossut in de wind met een subtiele schijnbeweging en schoof de bal eenvoudig binnen (1-2).

De thuisploeg kon aanvallend nog maar weinig klaarmaken, al moest Kaminski toch nog alert zijn om een schot van Bongonda te keren en een vrije trap van Peeters te pakken. De voorsprong bleef krap en een zucht van opluchting ging door het bezoekersvak toen Seck een grote kopkans naast mikte. In minuut 93 nam Sorloth alle stress weg door op aangeven van Dejaegere raak te schieten (1-3). Gent stak zo drie belangrijke punten op zak in de felle strijd om de Play-Off 1 plaatseN.