Jupiler Pro League - Speeldag 29

Zondag 10-03-2019 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 KV Oostende KV Oostende

Hugo Broos / Jess Thorup

"We moeten verder blijven werken en gefocust blijven"

Thomas Kaminski

Kaminski toonde zich opgelucht na de 2-1: “We doen hier een goede zaak, maar het was wel nog nipt op het einde met de actie die bijna de gelijkmaker opleverde voor Oostende. We moeten verder blijven werken en gefocust blijven, dat is en blijft een werkpunt voor ons. We domineerden de wedstrijd, maar na de 1-0 moesten we er eigenlijk snel een tweede maken. Het was geen leuk gevoel om dan alsnog met een nipte 1-1 de rust in te gaan. De coach stelde ons echter goed bij. Gent is een ploeg die Play-Off 1 moet spelen, maar het zal allemaal afhangen van de wedstrijd volgende week." (MDM)

"Blijf elke dag hard werken aan mezelf"

Roman Yaremchuk

"Meer maturiteit in ons spel steken en het vroeger afmaken"

Nana Asare

Kapitein Nana is goed bezig het schip in Play-Off 1 te doen stranden. Zijn ogen straalden focus uit. “We wisten dat het een moeilijke match zou worden, maar winnen was een must. Het was wel knokken tot het einde, we zouden daarom meer maturiteit in ons spel moeten steken en het vroeger afmaken.”

De grote finale volgt nu op Limburgse bodem - “het wordt een grote match”. Een gelijkspel volstaat? “Ja, maar wij zullen de wedstrijd beginnen met de intentie om die te winnen. Spelen voor een gelijkspel is gevaarlijk en houdt risico’s in. Daarnaast moeten we proberen om niet te denken aan de druk die op die match ligt, maar gewoon ons best doen. Dan komt het wel goed.” (RG)

"Blij met mijn eerste goal in de competitie"

Jean-Luc Dompé

"We moesten hier winnen en daarin zijn we geslaagd"

Dylan Bronn

“Onze match winnen was het objectief en daar zijn we in geslaagd. Het was een bijzondere wedstrijd na wat we in de Croky Cup tegen Oostende gedaan hebben, maar je kon dat niet vergelijken. Gelukkig konden we onze voorsprong behouden, want ze zaten nog dicht bij de gelijkmaker op het einde van de wedstrijd."

Na de 9 op 9 staan de Buffalo's dicht bij hun doel besefte Bronn: "Beetje bij beetje zijn we bezig om Gent naar Play-Off 1 te loodsen, wat ons objectief was vanaf dag 1. Wat Sint-Truiden vanavond deed, hebben we pas na de wedstrijd vernomen. Niemand was daar mee bezig tijdens de match. We moesten hier winnen en daar zijn we in geslaagd. Nu spelen we tegen Sint-Truiden onze finale. Gelukkig staan onze supporters achter ons en als dat volgende week ook het geval is, dan komen we er wel.” (MDM)

"Hadden het iets sneller moeten afmaken"

Timothy Derijck

"We wisten dat enkel winst genoeg zou zijn"

Jonathan David

Met deze belangrijke overwinning zetten onze Buffalo’s een grote stap richting Play-Off 1. Een tevreden Jonathan David dus na afloop van de match:
“We wisten dat enkel winst genoeg ging zijn om nog kans te maken op een plaats bij die eerste zes”, aldus David. “Nu volgt er nog een levensbelangrijke wedstrijd op STVV. Die wordt zelfs belangrijker dan vandaag, want het resultaat daarvan zal bepalen of we Play-Off 1 of 2 spelen.”

Op de 10 spelen bevalt David wel, maar druk heeft hij zeker niet. “Helemaal niet, ik doe elke wedstrijd mijn best en ik wil de ploeg helpen. Dat is voetbal. Op die positie moet je kansen creëren dus dat probeer ik zo goed mogelijk te doen. ” En dat lukte! Want de Canadees strooide vandaag met goeie passes, iets dat hij meekrijgt van de coach. “Dat en scoren natuurlijk (lacht).”

Ook de link met Vadis Odjidja verloopt - naar eigen zeggen - zonder problemen. David sprak dan ook vol lof over onze nummer 8: “We verstaan elkaar goed en dat helpt me uiteraard. In moeilijke situaties kan hij voor oplossingen zorgen. Vadis is een klassespeler, dat zie je gewoon. Het is echt een genot om met hem samen te spelen.”

De website www.just-football.com plaatste onze nummer 16 in de lijst ‘Exciting talents to watch in 2019’, iets dat David ook had gezien. “Natuurlijk doet zoiets deugd. Dat betekent dat mijn prestaties worden opgemerkt en dat geeft me ook motivatie om nóg beter te doen. Maar het is vooral de bedoeling om hard te blijven werken. Ik wil verbeteren op alle vlakken. Al wil ik eerst met Gent grootste dingen bereiken.”, besloot de Canadese international. (TS)