• Jonathan David 83', 90'
SK Beveren
1
  • Aleksander Vukotic 82'

Na de Europese zege in het Poolse Bialystok gingen de Buffalo's voor eigen volk op zoek naar een eerste competitiezege. Tegen Waasland-Beveren keerde Dejaegere terug in de basis, net als Kalinic, die zijn plek tussen de palen terug innam. Voorin mocht Limbombe starten, naast Yaremchuk en Awoniyi. BIj de bezoekers stond de Gentse huurling Louis Verstraete tussen de lijnen.

Het was een aangename zomeravond en dat inspireerde de spelers tot een leuk wedstrijdbegin. Foket schoot al na drie minuten een teruglegger van Limbombe nipt voorlangs en na een knappe dribbel van Chakvetadze kon niemand zijn teruglegger afwerken. Aan de overzijde was Kalinic bij de pinken om een voorzet-schot van Boljevic te keren.

Rond het kwartier versierde Yaremchuk drie kansen op een paar minuten tijd. Het eerste schot ging via een verdediger naast, de tweede bal kopte hij in de handen van Roef en kort daarna haalde diezelfde Roef een kopbal van de Oekraïener nog knap uit de hoek. Na die hele resem kansen herstelden de bezoekers enigszins het evenwicht, maar een paar afstandspogingen van Badibanga konden kalinic niet echt in verlegenheid brengen.

Zijn collega-doelman aan de overkant kreeg het wel nog druk. Een schot van Dejaegere pakte hij klemvast, een lage knal van Limbombe wist hij ook nog te keren, maar tegen de kopbal in de rebound van Yaremchuk had hij geen verhaal meer (1-0). Gent kon zo met een dik verdiende voorsprong gaan rusten en stoomde vrolijk door in de tweede helft. In de eerste twee minuten bediende Awoniyi zowel Limbombe als Yaremchuk, maar beiden wisten de open kans niet te kadreren.

Waasland-Beveren reageerde via een gevaarlijke kopbal van Forte, die door Kalinic werd over getikt. Het bleef kansen regeren, maar een schicht van Asare zoefde rakelings naast en Awoniyi besloot oog in oog met Roef tegen de paal. Roef bleef de bezoekers in de wedstrijd houden door pogingen van Yaremchuk en Asare te stoppen.

Het bleef dus wachten op die bevrijdende tweede treffer en toen Limbombe een kwartier voor tijd onderuit werd gemaaid in de zestien, wees scheidsrechter Vertenten resoluut naar de stip. Verstraete liet de unieke mogelijkheid niet liggen en mikte de elfmeter onhoudbaar in de rechterbovenhoek (2-0). De wedstrijd leek daarmee beslist, maar bij een schaarse hoekschop kopte Vukotic zowaar de aansluitingstreffer tegen de netten (2-1).

Het sprankeltje hoop bij de bezoekers leefde amper één minuut, want na een knappe actie van Limbombe kreeg invaller David de bal in de voeten en hij schoot koelbloedig binnen (3-1). En het werd allemaal nog wat mooier voor de piepjonge Canadees, want bij een voorzet van Foket stond hij op de juiste plek om zijn tweede van de avond en zijn vierde van het seizoen binnen te tikken (4-1)/ Zo zorgde de spectaculaire eindfase ervoor dat het scorebord alsnog een weerspiegeling van het spelbeeld werd.