STVV
0
2
  • Roman Yaremchuk 17', 61'

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie keken Sint-Truiden en Gent elkaar in de ogen in een rechtstreeks duel voor een plek in de top-zes. Jess Thorup koos voor hetzelfde elftal dat een week eerder Oostende versloeg. Gent had genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor Play-Off 1, maar het werd al snel duidelijk dat Thorup en zijn troepen daar niet op wilden speculeren. De thuisploeg werd meteen vastgezet en kende een moeilijk wedstrijdbegin.

Yaremchuk was dé man van de openingsfase. Eerst was er al een strafschopgevalletje toen hij Teixeira te snel af was en even later knalde hij in de draai rakelings naast. Na iets meer dan een kwartier werd de Oekraïner dan toch beloond. Hij profiteerde optimaal van een slechte terugspeelbal van Acolatse en schoof de bal door de benen van Steppe binnen (0-1).

Gent liet de Truienaars niet in het spel komen en een schot van Dompé strandde in het zijnet. Hij bediende ook Sorloth aan de tweede paal, maar die devieerde nog naast. Meer dan een lage schuiver van De Sart kreeg Kaminski niet te verwerken, waardoor de voorsprong aan de rust meer dan verdiend was.

Net als voor rust was Yaremchuk ook het meest dreigend in het eerste kwartier van de tweede helft. Eerst zag hij een doelpunt afgekeurd voor buitenspel, een paar minuten later pareerde Steppe nog zijn knal. Derde keer goeie keer moest hij gedacht hebben toen hij een doorgetikte bal van Verstraete tegen de netten schoot (0-2).

Er moest al een mirakel gebeuren om Gent nog uit Play-Off 1 te houden, want de Kanaries hadden drie doelpunten nodig. Maar dat gebeurde niet meer, de Buffalo's hielden zonder veel problemen de zege vast. Vreugdetaferelen dus op het veld en in het volgelopen bezoekersvak. Door het verlies van Antwerp in Kortrijk beëindigde Gent de reguliere competitie zelfs nog op de vijfde plaats, geweldig na de 12 op 12 eindsprint.