3
  • Vadis Odjidja-Ofoe 7'
  • Sigurd Rosted 9'
  • Birger Verstraete 92'

Na de ruime zege tegen Waasland-Beveren en de Europese kwalificatie tegen Jagiellonia gingen de Buffalo's in Eupen op jacht naar een derde zege in acht dagen tijd. Limbombe verving in de basis Dompé, die na een lichte blessure op de bank plaatsnam. Voorin kreeg Limbombe het gezelschap van Awoniyi en Yaremchuk. Het werd ook een bijzonder weerzien met Danijel Milicevic, die het Eupense middenveld regisseerde.

Van een studieronde was absoluut geen sprake, want na amper vier minuten verraste Garcia de Gentse defensie met een snelle dieptepass naar Toyokawa en die mikte de vroege openingstreffer in de rechterhoek binnen (1-0). Lang duurde de Eupense vreugde niet, want drie minuten later nam Odjidja een weggekopte bal meteen op de slof en zijn pegel zoefde heerlijk binnen in de linkerhoek (1-1). En meteen daarna kreeg de thuisploeg een nieuwe tik, toen Rosted een hoekschop van Limbombe via de onderkant van de lat binnen kopte (1-2).

Het furieuze begin kreeg niet meteen een vervolg. Gent consolideerde wel rustig de voorsprong, maar op aanvallend vlak bleef het aan beide kanten een tijdje stil. Toyokawa zette Kalinic wel aan het werk met een gevaarlijke kopbal, Yaremchuk haalde tweemaal uit maar kon die niet binnen het doelkader krijgen. Kort voor de rust pakte Odjidja opnieuw uit met een raket naar de linkerhoek, maar deze keer kon Van Crombrugge. Plastun schoot de laatste kans van de eerste helft in het zijnet.

Vroeg in de tweede helft kreeg Limbombe een uitgelezen mogelijkheid om de Gentse voorsprong uit te diepen, maar Van Crombrugge redde onorthodox met het hoofd, waarna hij even groggy bleef liggen. Met de kleine marge bleef de thuisploeg geloven in de gelijkmaker en Kalinic moest twee keer alert ingrijpen bij een voorzet-schot van Milicevic en een dreigende Pollet. Lazare probeerde het vanop afstand, maar zijn knal zoefde over.

Met nog een kwartier voor de boeg leek Gent de drie punten over de streep te trekken, maar een tweede gele kaart voor Odjidja gooide roet in het eten. Niet dat Eupen plots de kansen begon op te stapelen, maar in de 84ste minuut werden ze geholpen door een flinke dosis geluk. Een ongelukkige deviatie via scheidsrechter Visser legde de bal panklaar voor Garcia en zijn schot week nog eens af op het hoofd van Plastun, waardoor Kalinic de gelijkmaker in de bovenhoek zag verdwijnen (2-2).

Een dikke streep door de Gentse rekening, maar in de slotminuten kantelde de partij nog maar eens. Bij een voorzet ging Blondelle opzichtig aan het shirt van Plastun hangen, Visser had het niet gezien, maar werd er attent op gemaakt door de VAR. Na het bekijken van de beelden wees hij dan ook resoluut naar de stip. Verstraete nam zijn verantwoordelijkheid en trapte via Van Crombrugge een nieuwe Gentse voorsprong op het scorebord (2-3). Deze keer was het een definitieve, want ondanks de negen minuten extra speeltijd kon Eupen zijn vierde opeenvolgende nederlaag niet meer vermijden.