0
3
  • Birger Verstraete 25', 67'
  • Giorgi Kvilitaia 91'

Na de teleurstelling van de Europese uitschakeling in Bordeaux wilden de Buffalo's snel de knop omdraaien met een nieuwe competitiezege. Voor de verplaatsing naar Cercle Brugge kon Vanderhaeghe geen beroep doen op de geblesseerde Odjidja. Hij werd in de basis vervangen door Dejaegere. Bronn nam de plaats in van de naar Reims vertrokken Foket en op de linkerflank was er een verrassende basisplaats voor Aboubakary Koita. Aanwinst Timothy Derijck debuteerde centraal achterin en hield zo Plastun uit de ploeg.

Al in de eerste minuut flitste Chakvetadze met een knappe dribbel de zestien in, maar hij kon net niet besluiten. De jonge Georgiër toonde zich wat later opnieuw met een actie over links, maar Yaremchuk schoot de teruglegger naast. De thuisploeg wist zich geen raad met Chakvetadze, want met een snelle rush kwam hij voor Nardi, maar die hield zijn ploeg overeind.

Met een vrije trap van Limbombe kende de Cercle-doelman minder moeite, maar een schot van Yaremchuk wist hij wel maar ternauwernood te stoppen. In de herneming werd Koita neergelegd in de zestien, scheidsrechter Verboomen wees resoluut naar de stip. Kersvers Rode Duivel Verstraete stuurde Nardi de verkeerde kant op en trapte Gent op voorsprong (0-1). Kalinic kreeg nauwelijks een bal in zijn buurt te zien, zijn collega-doelman Nardi moest voor rust wel nog twee keer aan het werk. Een stevige uithaal van Yaremchuk wist hij te redden en een vrije trap van Verstraete pakte hij klemvast.

In tegenstelling tot de eerste helft kwam de thuisploeg na rust wel wat meer in de buurt van de Gentse zestien opduiken. Niet dat het meteen alle hens aan dek was, maar er waren toch doelpogingen van Mercier en Bruno, al mikten ze beiden buiten het doelkader. Op het uur ging Bruno aan Limbombe hangen op de rand van de zestien, de bal ging opnieuw op de stip. Het protest van Cercle leverde niets op, want ook na overleg met de VAR bleef Verboomen bij zijn beslissing.

Verstraete ging opnieuw achter de bal staan en werkte alweer keurig af, deze keer in de rechterhoek. Consternatie echter na de Gentse viering, want de strafschop moest opnieuw genomen worden omdat Dejaegere al met een voet in de zestien stond op het moment van de strafschop. Verstraete liet er zich niet door van de wijs brengen en schoot ook zijn derde elfmeter van de avond feilloos binnen, deze keer in de linkerbovenhoek (0-2).

Cercle deed nog wel wat schuchtere pogingen om de aansluitingstreffer te maken, maar De Belder kopte een hoekschop naast en Lambot en Taravel kregen hun schoten evenmin gekadreerd. Ahmed Mostafa mocht nog zijn debuut maken voor de Buffalo's, maar het was een andere invaller die in de blessuretijd de hoofdrol opeiste. Een verre uittrap van Kalinic werd prima meegenomen door Kvilitaia, die zijn man afhield en de bal rustig voorbij Nardi in doel schoof (0-3).

Dompé, de derde invaller, scorde zelfs nog bijna een vierde Gentse doelpunt, maar zijn stifter over de uitgekomen Nardi belandde op het dak van het doel. Het veranderde niets aan het feit dat Gent zijn vierde opeenvolgende competitiezege boekte en dankzij die 12 op 12 over Antwerp en Standard sprong in het klassement.