AEK Athene
1
1
  • Franko Andrijasevic 37'

Voor de achtste wedstrijd uit de oefencampagne brachten de Buffalo's een blitzbezoek aan Griekenland. Daar mochten ze het opnemen tegen AEK Athene, dat in volle voorbereiding was op de voorrondes van de Champions League. Asare was terug speelklaar en startte in de basis als kapitein. Op het middenveld werden nieuwkomers Marcq en Andrijasevic aan elkaar gekoppeld, terwijl Birger Verstraete zijn nieuwe rol op de rechterflank opnieuw opnam. Voorin stond met Sylla nog een nieuwkomer aan de aftrap.

De Grieken vlogen er stevig in en lieten ook de eerste kans optekenen, maar Kalinic haalde het afstandsschot uit de hoek en keerde ook de rebound. Verstraete reageerde met een grondscherend schot, maar dat vloog naast. Na een dribbelactie draaide Simon zijn schot over en naast. Gaandeweg nam Gent de wedstrijd in handen, maar het kwam wel goed weg toen een gekruist schot van Bakakis op de paal belandde.

Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Sylla was erg attent bij een terugspeelbal en was met zijn snelheid eerder bij de bal dan doelman Anestis, waarna hij de bal panklaar legde voor de inlopende Andrijasevic. Die kon de Gentse voorsprong eenvoudig binnen schieten (0-1). Hij kwam daarbij wel onzacht in aanraking met de paal, maar kon na verzorging toch voortspelen. Met de voorsprong op zak gingen de Buffalo's de rust in.

In de tweede helft viel er minder te beleven. Kalinic was wel bij de pinken om een vrije trap van Lazaros onschadelijk te maken. Langs beide kanten werden er heel wat wissels doorgevoerd, maar veel veranderde dat niet aan het gelijkopgaande spelbeeld. Toch kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte: een afgeweken schot belandde pal in de voeten van Mantalos en die kon Kalinic van dichtbij vloeren (1-1). Zo werd het Griekse intermezzo afgesloten met een billijk gelijkspel.