Friday 21-07-2017 - 20:00

RC Lens
1
3

Na het Griekse intermezzo tegen AEK Athene trokken de Buffalo's voor hun voorlaatste wedstrijd van de oefencampagne opnieuw de grens over. Deze keer was de bestemming dichter bij huis, het Franse RC Lens verkoos Gent als tegenstander in zijn jaarlijkse galawedstrijd.  Hein Vanhaezebrouck stuurde in vergelijking met de match tegen Athene heel wat andere namen het veld op. Rinne stond in doel en voor hem vormden Horemans, De Smet en Asare een onuitgegeven defensie. Ook Inbrum, Kalu en Louis Verstraete kregen speelminuten.

Na een aarzelend begin, waarin de thuisploeg enkel wat dreigde op stilstaande fasen, brak Kubo halfweg de eerste helft de wedstrijd open. Kalu zwiepte een cross voor doel en Kubo kopte die met een fraaie duik binnen (0-1). Rond het half uur liet de Japanner opnieuw van zich spreken. Met een knappe dribbel infiltreerde hij diep in de zestien, waar hij foutief werd neergehaald. Milicevic zette de elfmeter feilloos om en verdubbelde zo de voorsprong (0-2). Ook Kalu en Koita toonden zich nog met een fraaie actie, maar zij troffen niet raak.

Met drie nieuwe namen begonnen de Buffalo's aan de tweede helft en kort na rust kwam daar ook nog het debuut van nieuwe aanwinst Deiver Machado bij. Kalu schudde nog een knappe actie uit zijn voeten, maar besloot dan net over. Ook de talrijk meegereisde Buffalosupporters lieten zich van hun beste kant zien in een indrukwekkende vocale interactie met de spionkop van Lens.

Op het veld kwam er in de slotfase terug spanning in de wedstrijd toen Lendric een strafschop omzette (1-2). Het laatste woord was echter voor de Buffalo's, want een afgeweken schot van Coulibaly werd door Kalu in de volley binnen geschoten (1-3). Ondanks het experimentele elftal en de vele wissels wist Gent dus toch een mooie zege te boeken.

Opstelling KAA Gent: Rinne (46' Thoelen), Horemans, De Smet (54' Machado), Asare (46' Burssens, 66' Mitrovic), Raskin, Milicevic (66' Dejaegere), Inbrum, Kalu, Kubo (66' Andrijasevic), Koita (46' Kabangu), Coulibaly