• Jérémy Perbet 54', 62', 72', 88'
Yanbian FC
0

Tijdens de tweede oefenwedstrijd op stage in Oliva namen onze Buffalo's vlot de maat van de Chinese eersteklasser Yanbian Funde FC.

In de eerste helft toonde aanwinst Kalu zich na 9 minuten al trefzeker. Na druk van Dejaegere op de Chinese verdediging maakte hij op aangeven van Rob Schoofs de openingstreffer. Diezelfde Schoofs toonde zich in de eerste helft op voortreffelijke wijze. In de 23e minuut nam hij een corner van Milicevic rechtstreeks op de slof en knalde de 2-0 binnen. Een goede tien minuten later strafte Dejaegere slecht verdedigen bij de Chinese defensie af: 3-0. Alweer was Schoofs bij de actie betrokken. In de 38e minuut kwam Schoofs alleen voor de doelman nadat hij zelf de bal veroverde maar slaagde er niet in te scoren. Dat lukte alsnog toen hij 2 minuten later op voorzet van Kalu met een beheerste trap  de 4-0 op het bord zette.

Een volledig nieuw team kwam in de tweede helft het terrein op. De nieuwe elf wou duidelijk niet onderdoen en trokken meteen ten aanval. Twee minuten na rust leverde dat al succes op. Moses Simon lukte de 5-0 na een assist van jongeling Verstraete. En na een schot van Davidzada was goaltjesdief Jérémy Perbet er als de kippen bij om de 6-0 binnen te tikken. Nog was de doelpuntenhonger van de Buffalo's echter niet gestild. In de 62e minuut maakte Perbet zijn tweede van de namiddag (7-0). Een minuut later lukte Moses Simon ook zijn tweede op assist van Thomas Foket (8-0). Zijn derde doelpunt maakte hij na 70 minuten (9-0). Perbet wou uiteraard niet onderdoen en maakte in de 72e minuut prompt ook zijn hattrick vol: 10-0. In de voorlaatste minuut van de wedstrijd maakte ‘Perbut’ nog eens duidelijk wie de grootste killer is door het laatste doelpunt van de namiddag te scoren met een harde knal in de rechterbovenhoek (zijn vierde op 45’minuten).