Tuesday 02-07-2013 - 18:00

Anorthosis Famagusta FC
1
2

KAA Gent heeft haar eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. Tegen Anorthosis Famagusta konden de Buffalo’s in de slotfase een achterstand ombuigen dankzij doelpunten van Mboyo en debutant Locigno. Voor de pauze was het eerste grote doelgevaar nochtans al Gents, maar Kage miste de elfmeter na een overtreding op een doorgebroken Caenepeel. Vlak voor de pauze profiteerde Famagusta van een flater in de Gentse defensie waardoor Alexa doelman Padt van dichtbij kansloot liet (0-1).

Bij aanvang van de tweede helft stuurde Victor Fernandez maar liefst negen nieuwe krachten het veld op. Het spelbeeld wijzigde amper. KAA Gent domineerde het stugge Famagusta maar doelkansen bleven schaars. Het was uiteindelijk wie anders dan Petit Pelé Mboyo die zich voorbij drie tegenstanders knokte en de Cypriotische doelman versloeg met een strak schot (1-1).

Enkele minuten later beleefde debutant Sébastien Locigno – overgenomen van Standard – zijn ‘moment de gloire’. Yassine El Ghanassy schilderde een vrije trap heerlijk op het hoofd van de jonge rechterflankspeler, die de bal mooi tegen de netten kopte (2-1). Een verdiende zege voor de Buffalo’s die donderdag het in Delden nog opnemen tegen de plaatselijke amateurclub Excelsior ’31.