• Moses Simon 25', 45'
Club Brugge
1
  • Wesley Moraes 8'

KAA Gent vatte Play-Off 1 aan met een onvervalste kraker in eigen huis tegen Club Brugge. Troost-Ekong kreeg opnieuw een plaats in het hart van de defensie, voorin kreeg Coulibaly de voorkeur op Perbet. Club Brugge kon geen beroep doen op Izquierdo en Refaelov, Wesley startte in de spits.

De drang naar een goede start in Play-Off 1 was aan beide kanten groot en dat was merkbaar in de intensiteit waarmee beide ploegen de duels aangingen. De bezoekers namen de beste start, want na acht minuten kopte Wesley eerst tegen de paal, waarna hij de rebound wel binnen duwde (0-1). Gent toonde weerbaarheid en voor het half uur was de stand terug in evenwicht. Kalu verstuurde een gemeten voorzet vanop rechts en Simon werkte heerlijk af met een knappe volley in de rechterhoek (1-1).

Scheidsrechter Vertenten had moeite om de felle strijd onder controle te houden en ging serieus de mist in toen Poulain met twee voeten vooruit tackelde maar toch slechts geel kreeg. Gent liet er zich niet door van de wijs brengen en stoomde door. Op slag van rust ging de bal op de stip na handspel van De Bock, Simon aarzelde niet en schoot zijn tweede doelpunt van de avond hard in de linkerhoek binnen (2-1).

De Buffalo's konden dus de tweede helft aanvatten met een voorsprong, maar kregen al snel een tegenslag te verwerken. In vier minuten pakte Troost-Ekong twee keer een gele kaart, waardoor Gent met tien kwam te staan. Het deed de wedstrijd kantelen en Brugge kon met een mannetje meer de druk opdrijven. Gigot sprong Kalinic bij op de lijn en kopte een poging van Vossen weg. Engels kreeg de grootste kans, maar vrij voor doel vond hij een uitstekende Kalinic op zijn weg. Een minuutje later imponeerde hij opnieuw met een prachtige reflex op een kopbal van Immers.

Vanhaezebrouck herschikte zijn pionnen en Gent begon terug steviger te verdedigen. De bezoekers gooiden wel een hele resem voorzetten voor doel, maar de meeste daarvan werden vakkundig weggewerkt. Gent stak zelfs nog enkele keren de neus aan het venster op de tegenaanval. Bij zo'n fase raakte van Rhijn zelfs de bal met de hand in de zestien, maar Vertenten zag er geen strafschop in. Coulibaly kopte een hoekschop goed in, maar Vormer keerde de bal nog voor de lijn.

Gent leek de voorsprong vast te houden, al werd het in de slotminuten wel nog warm in een gevaarlijke scrimmage voor doel. Opnieuw was Kalinic bij de pinken met twee reddingen. Daarmee speelde hij een bepalende rol in de Gentse zege, want Brugge slaagde er niet meer in om langszij te komen. De felbevochten zege deed Gent over Zulte Waregem naar de derde plaats in het klassement springen.