Sporting Charleroi
0
1
  • Yuya Kubo 23'

Nog nooit had Vanhaezebrouck met Gent kunnen winnen op Charleroi, dus de trip naar het Stade du Pays de Charleroi diende zich aan als een stevige uitdaging. Dit seizoen verloren de Carolo's slechts één keer in eigen huis. Net als in Anderlecht begon Gershon in de Gentse verdediging en Milicevic naast Esiti op het middenveld. Voorin was het Coulibaly die de voorkeur kreeg.

Al in de eerste minuut werd de alertheid van Kalinic op de proef gesteld, hij kwam govat uitgelopen en was eerder bij de bal dan de doorgebroken Fall. Charleroi timmerde organisatorisch alles dicht achterin, maar kwam al snel erg goed weg bij een hoekschop van Milicevic. Dessoleil sloeg de bal weg voor de neus van Mitrovic, een loepzuivere strafschop, maar Laforge gaf hem niet.

Gent had de partij stevig in handen en Kalinic zag nauwelijks een bal, maar ook Penneteau kende een relatief rustige eerste helft. Tot Kubo een teruggekopte bal van Coulibaly goed mee pikte en de Charleroi-doelman verraste met een raak schot in de korte hoek (0-1). Met zijn achtste doelpunt in elf wedstrijden (inclusief twee doelpunten bij het nationale elftal) zorgde de Japanse schutter voor een verdiende voorsprong aan de rust.

Tijdens de rust bracht Mazzu met Tainmont meer aanvalskracht tussen de lijnen en de thuisploeg kroop uit zijn egelstelling. Toch waren de beste kansen opnieuw te noteren voor het doel van Penneteau. Een gevaarlijke hoekschop van Milicevic werd weggekopt en na een toverstukje van Kubo werd het schot van Coulibaly afgeblokt. Kubo zelf kon net niet profiteren toen Penneteau een hoge bal liet glippen. Tussendoor tikte Kalinic een schot van Benavente over, al was het schot sowieso al te hoog gericht.

Gent verzuimde de kansen af te maken en zo de zege helemaal veilig te stellen. Penneteau ging goed plat op een botsende bal van Simon en Kalu kon de doelman half omspelen maar besloot dan naast. De ingevallen Harbaoui liet zich in negatieve zin opmerken met een gemene fout op Dejaegere, waarbij hij erg blij mocht zijn met slechts geel. Drie minuten later ontsnapte hij opnieuw aan de uitsluiting nadat hij Kalinic onderuit beukte. Ondertussen had Mata een gevaarlijke kopbal van Gershon nog van de lijn weggekopt.

Met de kleine voorsprong bleef het spannend, zeker met de gekende reputatie van Charleroi om in de slotfase nog belangrijke doelpunten te scoren. Het zat er echter nooit echt in voor de thuisploeg, al kon Harbaoui toch eens aanleggen uit een scherpe hoek, maar Kalinic verkleinde zijn hoek goed en weerde af. Aan de overzijde moest Penneteau nogmaals de meubelen redden nadat Coulibaly een te korte terugspeelbal onderschepte.

De Buffalo's haalden zo voor het eerst sinds 2013 nog eens een zege op het veld van Charleroi, nog maar de tweede thuisnederlaag van het seizoen voor de mannen van Mazzu. De drie punten stuwden Gent in het klassement voorbij Club Brugge naar de tweede plaats. Met drie punten voorsprong op Zulte Waregem en vijf op Oostende en Charleroi werd ook een uitstekende zaak gedaan met het oog op Europees voetbal.