KV Oostende
1
  • Franck Berrier 67'

Na een uitstekende 7 op 9 wilde Gent die positieve start in Play-Off graag doortrekken tegen KV Oostende. Dejaegere raakte tijdig fit en startte op het middenveld, voorin kregen Perbet en Kubo de voorkeur op Coulibaly en Kalu. Oostende kon terug beroep doen op zijn topschutter Musona, ex-Buffalo El Ghanassy begon op de bank.

Simon speelde verrassend genoeg vanop de rechterflank en zorgde na vijf minuten voor de eerste grote mogelijkheid. Hij sneed goed naar binnen en haalde uit, maar zijn schot vloog rakelings naast. Na een kwartier spelen schilderde Milicevic een perfecte voorzet op het hoofd van Perbet, maar die mikte zijn kopbal nog op Proto.

Opeens regende het kansen voor de Buffalo's. Proto tikte een vrije trap van Milicevic vanonder de lat weg, schoten van Esiti en Kubo werden in de zestien nog afgeblokt en een kopbal van Mitrovic werd door Proto nog net tegen de paal getikt. En ook door een plaatsbal van Milicevic liet de Oostendse doelman zich niet verrassen. In het derde kwartier kwam Oostende er dan toch uit, maar afstandsschoten van Siani, Musona en Dimata werden gered door Dimate.

Ondanks de kansrijke eerste helft werd er dus gerust met een brilscore. In de tweede helft waren de eerste kansen opnieuw voor de Buffalo's. De beste was voor Perbet, maar in de kleine rechthoek devieerde hij een voorzet van Kubo rakelings voorlangs. Gent liet dus de kansen liggen en daar profiteerden de bezoekers van. Toen Berrier schuin voor doel werd gezet, aarzelde hij niet en hij knalde hard via de lat binnen (0-1).

Het leek van kwaad naar erger te gaan voor Gent toen Dejaegere weggedragen werd met een enkelblessure. Zijn vervanger Kalu liet zich echter al meteen opmerken met een prima pass naar Kubo, die ineens in de linkerhoek binnen schoot (1-1). Het Gentse middenveld liep nog meer averij op door een blessure van Esiti, waardoor Vanhaezebrouck al zijn laatste wissel moest opgebruiken. Dat brak Mitrovic zuur op, want toen ook hij last begon te krijgen van een blessure moest hij noodgedwongen blijven staan.

Gent zette nog een slotoffensief op om alsnog de drie punten binnen te halen. Het werd nog warm voor de bezoekers, maar Gigot devieerde een hoekschop van Milicevic naast en in de blessuretijd zoefde een ultiem vluchtschot van Milicevic net over. Geen winnaar dus, waardoor beide teams zich met één punt tevreden moesten stellen.