3
  • Kenny Saief 13'
  • Danijel Milicevic 56'
  • Yuya Kubo 80'

Gent trok ongeslagen naar de Versluys Arena en kon voor het eerst in Play-Off 1 terug rekenen op de herstelde Renato Neto. Nana Asare daarentegen raakte niet tijdig fit, net als Moses Simon. De Buffalo's hadden in vier confrontaties dit seizoen nog geen enkele keer kunnen winnen van Oostende, maar begonnen wel sterk aan de partij. Vooral Saief was een gesel op de linkerflank en hij zorgde ook voor de voorsprong met een voorzet-schot dat over Dutoit in de verste hoek binnen viel (0-1).

Gent leek alles onder controle te hebben en Coulibaly kwam net te kort om een bal voorlangs van Milicevic binnen te werken. Opeens ging de Gentse defensie de thuisploeg een handje helpen en in heuse flipperkaststijl schoot Gershon uiteindelijk tegen Siani, die de bal in doel zag caprioleren (1-1). Na een duwfout op Saief ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop omdat de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde. Onterecht zo bleek, waardoor de bal op de stip had gemoeten.

In het derde kwartier redde Dutoit een kopbal van Mitrovic en de rebound van Gershon, aan de overzijde stond Kalinic pal op een knal van Musona en een schot van Antunes. Na rust barstte het spektakel helemaal los. Berrier trof de buitenkant van de paal, Neto schoot via een Oostends been naast en Gigot kopte van dichtbij over.

Een nieuwe Gentse voorsprong kwam er uiteindelijk toch dankzij Milicevic, die Dutoit verraste met een verfijnde vrije trap in de rechterhoek (1-2). De Buffalo's namen de overhand en kwamen nog dicht bij een grotere voorsprong, maar Dutoit duwde een schot van Kubo nog naast en Dejaegere zag zijn poging van dichtbij nog afgeblokt door Antunes.

De ontnuchtering volgde aan de overzijde, waar Marusic nipt in buitenspelpositie stond, maar toch over Kalinic in doel mocht koppen (2-2). En het bleef de Buffalo's tegenzitten. Vlak nadat Saief een voorzet van Milicevic rakelings naast devieerde, krulde Berrier aan de overkant een bal knap in de linkerhoek binnen (3-2).

De organisatie was zoek bij Gent achterin en Siani kon op Kalinic afstormen, maar die stond pal en haalde ook nog eens de rebound van Musona uit de rechterhoek. Een minuutje later weerde hij nog een schot van Berrier af, maar tegen de rebound van Rozehnal had hij geen verhaal (4-2).  De thuisploeg leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar nog was het doelpuntenfestival niet ten einde. Amper twee minuten later legde Saief terug op Kubo en die schoot ineens in de rechterhoek binnen (4-3).

Met de inbreng van Jérémy Perbet als extra spits trok Gent nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg kreeg het nog erg warm. In de blessuretijd ging Milic nog stevig over de schreef door de uitbrekende Coulibaly op de kuit aan te trappen. Rood was het niet meer dan logische verdict. Er volgde nog een deviatie van Perbet, die door Dutoit werd afgeweerd, en een schot van Kubo dat een half metertje over vloog. De eerste nederlaag in Play-Off 1 vermijden zat er echter niet meer in.