• Yuya Kubo 40'
Sporting Charleroi
1
  • Enes Saglik 28'

Op de achtste speeldag van Play-Off 1 hadden de Buffalo's in eigen huis de mogelijkheid om zekerheid te krijgen over de derde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League. Kapitein Asare was hersteld en keerde terug achterin. Coulibaly moest nog ziek afhaken, waardoor Perbet centraal voorin kwam te staan.

Het was ook Asare die het eerste doelgevaar opeiste met een snelle combinatie door de defensie, maar hij vond nog Penneteau op zijn weg. Tegen het hechte blok van de Carolo's was het moeilijk om openingen te vinden. Halfweg de eerste helft vielen de bezoekers plots met tien, Tainmont trapte Kubo aan op de enkel, waardoor hij direct mocht gaan douchen.

Met een mannetje meer voerde Gent de druk op en toen Dejaegere knap voor doel werd afgezonderd, legde hij opzij naar Perbet, die binnen tikte. Hij stond echter nipt buitenspel, waardoor het feest niet doorging. Het brak Gent zuur op, want een minuutje later botste een verre vrije trap van Saglik prompt binnen (0-1). Ook hier was er sprake van buitenspel, maar deze keer hadden de scheidsrechters niks gezien.

Charleroi kroop massaal terug voor het eigen doel, maar kreeg het steeds moeilijker. Een strak schot van Kubo vloog nog over, maar toen Marcq de bal met de hand raakte, kreeg de Japanner een herkansing vanop de strafschopstip. Hij schoot de elfmeter onhoudbaar binnen en scoorde daarmee al zijn tiende (!) doelpunt van het seizoen, ook al kwam hij pas na de jaarwisseling de Gentse rangen vervoegen (1-1). Op slag van rust kreeg Dejaegere nog dé kans om met een voorsprong te gaan rusten, maar van dichtbij stuitte hij nog op Penneteau.

Ook na rust trok Gent op zoek naar de winnende treffer, maar het was Harbaoui die voor het eerste gevaar zorgde met een schot naar de linkerhoek, Kalinic ging goed plat. Kubo reageerde meteen en schoot van dichtbij op doel, maar Penneteau devieerde de bal nog tegen de lat. Er volgde een hele resem hoekschoppen en voorzetten, maar ofwel ontbrak de precisie, ofwel werd de bal over gekopt. Gigot kopte wel tussen de palen, maar ook pal op Penneteau.

Op het uur kopte Foket uitstekend naar de linkerhoek, maar Penneteau zweefde de bal er nog knap uit. Mazzu greep in en bracht met Marinos nog een extra defensieve kracht tussen de lijnen. Het kwam het spel van Gent niet ten goede, want terwijl het in het eerste kwartier de mogelijkheden nog opstapelde, werden die daarna erg schaars.

Gent bleef wel op de helft van Charleroi kamperen, maar de bezoekers hielden alles heel gedisciplineerd dicht achterin. In de blessuretijd kwam uiteindelijk ook het aantal spelers nog in evenwicht, want invaller Louis Verstraete incasseerde rechtstreeks rood na een gevaarlijke tackle. Elke ploeg hield dus een punt over aan het duel. Daardoor bleef Gent in pole position voor de derde plaats, met vier punten voorsprong op Oostende en Charleroi, maar de absolute zekerheid over die derde plaats kreeg het dus nog niet.