SV Zulte Waregem
2
  • Mbaye Leye 79'
  • Henrik Dalsgaard 87'

Op de voorlaatste speeldag van Play-Off 1 ontving Gent in zijn laatste thuiswedstrijd Zulte Waregem. Troost-Ekong mocht starten naast Mitrovic, Esiti keerde terug op het middenveld en Kalu kreeg op rechts de voorkeur. Coulibaly was terug fit en begon centraal in de spits. Met twee aanvallend ingestelde ploegen kon het best een leuke wedstrijd worden en dat was ook het geval.

Leye opende de debatten met een omhaal die naast ging, Gigot prikte tegen aan de overzijde, maar kwam net te kort om een vrije trap binnen te glijden. Kalu tekende voor het eerste schot tussen de palen, maar Bostyn pakte in de gietende regen. Na een kwartier liet Gigot zich opnieuw offensief opmerken, maar hij knalde hard op de paal. De verdiende voorsprong kwam er toch toen Coulibaly hoog klom bij een vrije trap van Milicevic, Bostyn had geen verhaal tegen de kopbal in de verste hoek (1-0).

Terwijl de regenbuien stilaan gingen liggen, regende het wel kansen op het veld. Kubo en Saief doken op voor doel, maar de tweede treffer bleef uit. Toch kraakten de bezoekers nog voor rust toen Saief een scherp aangesneden voorzet van Kalu binnen tikte (2-0). Vlak na de pauze was Leye erg dicht bij de gelijkmaker, maar Kalinic hield zijn netten schoon. Even later moest hij zich opnieuw onderscheiden op een afstandsschot van Meité.

Na dat intermezzo van de bezoekers namen de Buffalo's weer resoluut het commando over. Kubo vond aanvankelijk nog Bostyn op zijn weg, maar even later moest de doelman van Zulte Waregem zich toch een derde keer gewonnen geven. Kubo zette Kalu voor doel en die vlamde hard in de rechterbovenhoek binnen (3-0). Twee minuten later dompelde Coulibaly de Ghelamco Arena helemaal onder in een feestroes toen hij een uittrap van Kalinic meepikte, Bostyn omspeelde en zijn tweede van de avond in het lege doel schoof (4-0).

De zege en de zekerheid over het Europese ticket zorgde voor een euforische stemming en nog was de Gentse honger niet gestild. Saief sneed goed naar binnen, maar miste zijn tweede treffer van de avond op een haar na. Leye kon milderen voor de bezoekers door een hoekschop hard binnen te koppen (4-1), maar vier minuten later was het alweer juichen geblazen aan de andere kant. Kalu stuurde Kubo op doel af en hij rondde keurig af in de rechterhoek, al zijn elfde treffer in een half seizoen (5-1).

Het laatste woord was nog voor Dalsgaard, die van dichtbij kon binnen koppen en daarmee het doelpuntenfestival afsloot (5-2). Gent wervelde in stijl naar een Europees ticket, want met nog één resterende speeldag kon achtervolger Oostende de kloof van vier punten niet meer overbruggen.