0
2
  • Brecht Dejaegere 47'
  • Yuya Kubo 86'

Met een verplaatsing naar Anderlecht kregen de Buffalo's bij de start van Play-Off 1 meteen een stevige test voorgeschoteld. Topschutter Yaremchuk was nog niet wedstrijdfit na zijn hamstringblessure, waardoor Janga als diepe spits startte, geflankeerd door Simon en Kalu. Vanderhaeghe opteerde voor de driehoek Esiti - Verstraete - Dejaegere om het sterke middenveld van de Brusselaars aan te kunnen en dat bleek al van in de openingsfase de juiste tactiek. De thuisploeg werd al op de eigen helft opgejaagd, Dejaegere en Verstraete lieten de eerste kansen onbenut. Nog binnen de eerste vijf minuten draaide Janga zich goed vrij, maar Sels kon zijn punter nog keren.

Anderlecht moest reageren en deed dat via schoten van Gerkens en Saief, maar twee keer stond Kalinic pal. De thuisploeg slaagde er niet in om de wedstrijd te doen kantelen en Gent nam terug over. Dejaegere verdiende een doelpunt na enkele magistrale overstapjes, maar hij knalde de wenkende kans nog rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Even voordien had ook Kalu in de draai al net voorlangs gemikt.

Na die stormachtige eerste twintig minuten kwam de partij wat meer in evenwicht en het werd wat rustiger voor beide doelmannen. Esiti kreeg nog een mooie schietkans op de rand van de zestien, maar mikte die over en naast. Gent had met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar werd niet beloond. Terwijl het scoren voor rust maar niet wilde lukken, was het in de tweede helft al na drie minuten prijs. Een schot van Verstraete werd nog afgeblokt, maar Dejaegere stond op de juiste plaats om de rebound binnen te trappen (0-1).

De thuisploeg besefte dat het moest reageren en kende na het openingsdoelpunt een betere periode. Kums schoot eerst nog over en bediende wat later Morioka, maar die mikte de open kans op de paal. Ook Gerkens dreigde met een kopbal die net voorlangs ging. Een tiental minuten had Gent het moeilijk, maar het doorstond die periode en zette daarna Sels opnieuw aan het werk. Hij hield Dejaegere van een tweede doelpunt en kon ook Janga stuiten, waarna Dendoncker de rebound van Kalu onschadelijk maakte.

Met de krappe voorsprong op het scorebord bleef het opletten om toch niet tegen een gelijkmaker aan te lopen. Het was echter Sels die nogmaals de meubelen moest redden door een schot van de ingevallen Chakvetadze uit de rechterhoek te halen. Vijf minuten voor tijd was de jonge Georgiër ook betrokken in een snelle één-twee die Verstraete in de zestien bracht, waar hij foutief gestuit werd door Spajic. Bal op de stip en de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Sels wilde echter van geen wijken weten en stopte de elfmeter van Kubo, maar tegen de rebound van de Japanner moest hij zich toch gewonnen geven (0-2).

Dolle vreugde op het veld en in het bezoekersvak, verslagenheid in de rest van het stadion, want Gent diende de titelambities van Anderlecht een mokerslag toe. Voor Gent was het de gedroomde start van Play-Off 1, want door de stuntzege sprongen de Buffalo's over Charleroi, dat verloor bij Standard, en namen ze ook de tweede plaats van Anderlecht over. Wat een start!