• Mamadou Fall 23'
  • David Pollet 54'
1
  • Yuya Kubo 60'

Door de snelle opeenvolging van wedstrijden en de wat mindere resultaten tegen Standard en Genk bracht Yves Vanderhaeghe heel wat wijzigingen aan in zijn basiselftal. In Charleroi opteerde hij wel voor zijn vaste defensie, die nog maar één doelpunt in vier wedstrijden slikte. Maar in de linies daarvoor verschenen met Andrijasevic, Kubo, Chakvetadze en Yaremchuk wel heel wat nieuwe namen aan de aftrap. Simon was ziek en moest verstek geven.

In de beginfase van de wedstrijd eisten de Buffalo's het balbezit op en na dertien minuten stonden ze ei zo na op voorsprong. Kubo dribbelde zich knap vrij in de zestien en kende erg veel pech toen zijn schot via de binnenkant van de paal voorlangs rolde. Pollet deed wat terug met een verschroeiend vluchtschot, maar Kalinic werkte dat in hoekschop. Nog in het openingskwartier zette Yaremchuk Kubo voor doel, maar Penneteau bracht redding. In de rebound mikte Kalu eveneens tussen de palen, maar de bal werd nog op de lijn gekeerd.

Een Gentse voorsprong was dus absoluut terecht geweest, maar de Buffalo's kregen het deksel op de neus. Bij een schaarse tegenaanval wist Bedia Fall vrij te spelen en die rondde keurig af voorbij Kalinic in de linkerhoek (1-0). De gedroomde uitgangspositie voor een ploeg als Charleroi, dat er na de openingstreffer in slaagde om de boel vakkundig dicht te timmeren achterin. Gent probeerde er wel door te komen, maar vond voor rust geen openingen meer.

De tweede helft begon veelbelovend met een knappe ren van Andrijasevic over de rechterflank, maar zijn teruglegger werd door Kubo te zacht op Penneteau besloten. De thuisploeg nam opnieuw een afwachtende houding aan, maar kwam er bij Gents balverlies wel messcherp uit. Ilaimaharitra stuurde een perfecte bal in de rug van de verdediging en Pollet vloerde Kalinic (2-0).

De efficiëntie van de thuisploeg kwam aan als een mokerslag, maar de Buffalo's knokten zich toch terug in de wedstrijd. Toen Dessoleil op het uur een gevaarlijke bal over zijn eigen doelman tegen de paal kopte, was Kubo goed gevolgd om de aansluitingstreffer binnen te leggen (2-1).

Opnieuw spanning in de wedstrijd dus en Gent begon aan een slotoffensief, terwijl de Zebra's vooral alle middelen bovenhaalden om het tempo uit de wedstrijd te halen. Enkele minuten na elkaar ononderbroken voetballen zat er nauwelijks nog in. Toch kreeg Chakvetadze nog een aardige schietkans, maar zijn bal devieerde via een verdediger over doel. Charleroi sleepte zich naar het einde, maar hield uiteindelijk wel stand en bezorgde de Buffalo's op die manier een fikse kater.