3
  • Gojko Cimirot 54'
  • Junior Edmilson 58'
  • Luis Pedro Cavanda 95'

Halverwege Play-Off 1 vochten Gent en Standard een belangrijk duel uit voor de Europese plaatsen. Yves Vanderhaeghe miste zijn aanvoerder Asare door een schorsing, waardoor Bronn doorschoof naar de linksachter en Rosted centraal achteraan in de ploeg kwam. Voorin werd Janga geflankeerd door Simon en Yaremchuk.

Gent schoot scherp uit de startblokken en al in de eerste minuut werd Yaremchuk diep gestuurd, maar hij schoot rakelings voorlangs. Na een kwartier spelen waande Koutroubis zich even een judoka en trok Gigot overduidelijk neer in de zestien, maar scheidsrechter Lardot en de VAR gaven geen kik. Een minuutje later alweer consternatie toen de doorgebroken Janga afgevlagd werd voor discutabel buitenspel.

Standard kreeg nauwelijks een kans bijeengevoetbald, maar ineens viel er een grote kopkans voor Koutroubis uit de lucht. Kalinic had een uitstekende redding in huis om zijn netten schoon te houden. Janga devieerde een voorzet van Dejaegere nog voorlangs, maar kende vlak voor rust meer succes. Simon leverde een gemeten voorzet af naar de tweede paal en daar kopte Janga onhoudbaar binnen (1-0). Toch was er nog een goeie redding van Kalinic nodig op een doorgeschoten vrije trap van Carcela om de Gentse voorsprong op het scorebord te houden bij de rust.

De beginfase van de tweede helft was voor een scherper Standard, dat al dicht bij de gelijkmaker kwam toen Kalinic een uithaal van Carlinhos nog net tegen de paal tikte. Een minuut later kende de Kroaat pech toen een schot van Cimirot via zijn been ongelukkig in doel belandde (1-1). De Rouches duwde door en toen de bal in een scrimmage voor het Gentse doel bleef hangen, trapte Edmilson dankbaar binnen (1-2).

De wedstrijd op zijn kop dus, maar nog in dezelfde minuut kreeg Janga oog in oog met Ochoa een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Standard-doelman stond pal. Gent drong aan en Ochoa haalde een schot van Kubo nog in hoekschop. Een kopbal van Janga vloog net over, maar even later kopte hij een voorzet van Bronn wel binnen. In tegenstelling tot voor de rust greep de VAR nu wel in en scheidsrechter Lardot ging de beelden bekijken. Tot ieders verbijstering werd het doelpunt afgekeurd, hoewel er van een duidelijke overtreding geen sprake was.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, groeide de frustratie om de discutabele achterstand en die werd alleen maar groter toen handspel van Koutroubis niet bestraft werd door Lardot. Ook nu riep de VAR hem tot de orde en na het zien van de beelden werd de bal alsnog op de stip gelegd. Een uitgelezen kans voor Yaremchuk om de Buffalo's alsnog langszij te brengen, maar Ochoa kon de zwak getrapte elfmeter stoppen.

In de blessuretijd trok Kalinic nog een paar keer mee naar voor om nog een gelijkmaker te forceren, maar het leidde uiteindelijk enkel tot een Luikse counter die door Cavanda werd afgerond (1-3). Zo werd het een frustrerende avond voor de Buffalo's, die in het klassement voorbijgestoken werden door de Rouches, al had het heel anders kunnen lopen...