Standard de Liège
2
  • Renaud Emond 45'
  • Razvan Marin 90'

Na de nederlaag in Brugge op de openingsspeeldag behield Jess Thorup het vertrouwen in de elf die daar aan de wedstrijd begonnen. Odjidja kon ook nog aantreden, vermits zijn schorsing pas na de tweede speeldag begon.

Vanaf de eerste minuut drukte Gent de Rouches tegen het eigen doel. Op het middenveld werden quasi alle duels in Gents voordeel beslecht, maar in de zone van de waarheid wilde het nog niet lukken. Doelpogingen waren er wel, maar ze waren niet gekadreerd.

In het derde kwartier was die scherpte er wel, maar toen liet Ochoa zich van zijn sterkste kant zien. Een pegel van Sorloth kon hij nog afweren en ook een verschroeiende uithaal van Odjidja wist hij er nog uit te zweven. De verdiende voorsprong kwam er dus niet en op slag van rust werd de wedstrijd helemaal op z'n kop gezet. Standard kreeg een vrije trap cadeau na een onschuldig duel van David en Emond kopte die zowaar binnen (0-1).

Een ferme domper voor de dominante Buffalo's, maar de reactie na rust kon niet beter zijn. Al in de eerste minuut vlamde Verstraete met buitenkant voet de gelijkmaker binnen via de binnenkant van de paal (1-1). Gent nam geen vrede met een gelijkspel en duwde door. Ochoa had opnieuw een prachtige parade nodig op een uithaal van Odjidja, met een kopbal van David had hij minder moeite.

Ook Sorloth ging zijn kans met een harde uithaal, maar die zoefde over. In tegenstelling tot de eerste helft kwamen de bezoekers er nu wel af en toe goed uit. Carcela en Halilovic kregen de kans om te schieten, maar Carcela mikte naast en Kaminski keerde de poging van Halilovic. In de slotfase kreeg Yaremchuk de grootste kans op aangeven van Souquet, maar zijn kopbal scheerde de buitenkant van de paal.

Gent zag stilaan twee dure punten wegglippen, maar in de slotminuut werd het nog erger. Een onnodige trekfout van Verstraete werd niet gezien door Verboomen, maar op aangeven van de VAR ging hij toch de beelden bekijken. Strafschop dus en Marin vlamde die staalhard in de linkerbovenhoek, geen kans voor Kaminski (1-2). Ondanks de bijna voortdurende dominantie en de grote hoeveelheid kansen bleven de Buffalo's toch met lege handen achter.