• Barcellos Freda Taison 41'
  • Taras Stepanenko 45'
  • Rodrigues de Paula Santos Fred 67'
  • Facundo Ferreyra 87'

Na de pijnlijke 5-0 uitschuiver bij Shakhtar Donetsk behield Vanhaezebrouck zijn aanvallende intenties. Met Esiti naast Neto koos hij voor extra kracht op het middenveld, voorin gaf hij de voorkeur aan Coulibaly en achterin keerde Rinne terug tussen de palen.

In Lviv konden de Buffalo's uit 13 kansen geen enkel doelpunt puren, maar in de Ghelamco Arena hadden ze amper 20 seconden nodig. De aftrap was nauwelijks gegeven of Simon zette uitstekend voor op Coulibaly, die met een krachtige kopslag doelman Pyatov kansloos liet (1-0). Een geweldige start, die Gent aanzette tot vrank en vrij voetbal, terwijl Shakhtar nauwelijks in de buurt van de Gentse zestien verscheen.

Milicevic knalde een verre vrije trap maar net over doel, Simon kreeg een volley tussen de palen, maar Pyatov pakte klemvast. Toen Milicevic Dejaegere vond in de zestien, kon de defensie de bal maar in laatste instantie ontzetten en bij een uitbraak van Milicevic moest Pyatov uit zijn doelgebied komen om de bal nog net te ontzetten.

Shakhtar had - met uitzondering van een vrije trap die over ging - nog geen kans gehad, maar werd na 35 minuten in het zadel geholpen door een strafschop van Marlos, die de bal buiten het bereik van Rinne plaatste (1-1). En opeens ging het razendsnel. Taison rondde een vlijmscherpe tegenaanval keurig af en op slag van rust kopte Stepanenko zowaar de 1-3 binnen. Op nauwelijks tien minuten tijd had Shakhtar de wedstrijd volledig op zijn kop gezet.

Na rust herstelde Gent moeizaam van de mokerslag en Rinne tikte een knal van Taison nog in hoekschop. Milicevic was dicht bij de aansluitingstreffer, maar kopte net naast. Ook Coulibaly kreeg het doelpunt van de hoop niet gemaakt, hij kopte een hoekschop in de handen van Pyatov. Shakhtar had nu meer controle dan voor rust en toen Fred een schietkans kreeg, plaatste hij de bal van buiten de zestien fraai in de linkerhoek (1-4).

Ondanks de zware cijfers bleven de supporters achter hun ploeg staan, er rolde zelfs een Mexican Wave door de Ghelamco Arena. Het was het startsein voor een boeiende slotfase waarin nog drie doelpunten aan het reeds goed gevulde scorebord toegevoegd werden. Asare vond de vrijstaande Perbet, die de bal door de benen van Pyatov binnen schoot (2-4).

Stilletjes groeide de hoop op een mirakel, maar Ferreyra doorprikte dat snel toen hij met een gelukje de bal tegenvoets voorbij Rinne kon binnen koppen (2-5). Het laatste woord was wel nog voor de Buffalo's, want Milicevic kopte een voorzet van Foket voorbij Pyatov (3-5). Daarmee zag Gent een einde komen aan zijn perfecte seizoensrapport van negen opeenvolgende thuiszeges. Shakhtar verwierf na vier speeldagen al zekerheid over de groepswinst in groep H, terwijl de strijd voor de tweede plaats nog helemaal open bleef.