• Ruslan Malinovskyi 21'
  • Omar Colley 33'
  • Mbwana Ally Samatta 41', 72'
  • Jere Uronen 45'

In de 1/8ste finales van de UEFA Europa League begon het Belgisch onderonsje tussen Gent en Genk in de Ghelamco Arena. Hein Vanhaezebrouck miste nog steeds Neto en Milicevic door blessures. Asare en Dejaegere waren wel terug, maar hadden nog nauwelijks getraind en begonnen op de bank. Genk-coach Stuivenberg koos voor dezelfde elf die wonnen tegen Club Brugge.

De Buffalo's begonnen erg snedig aan de partij en creëerde in het openingskwartier een resem kansen, maar zonder succes. Kalu zag een schot nog afgeblokt, Ryan keerde een schot van Saief en Perbet trapte de rebound van dichtbij jammerlijk op de lat. Saief kon nogmaals uithalen, maar opnieuw had Ryan een puike redding in huis.

Genk herstelde geleidelijk aan het evenwicht en Samatte zorgde voor de eerste dreiging met een kopbal over doel. Malinovskiy brak de wedstrijd definitief open met een prachtige vrije trap in de linkerhoek (0-1). Een opdoffer voor de Buffalo's, maar Kalu reageerde snel toen een Genkse deviatie tegen de lat belandde en de Nigeriaan schoot via Ryan binnen (1-1).

Erop en erover dacht iedereen, maar het tegendeel werd werkelijkheid. Kalinic ging onder een hoekschop door en Colley kopte de bezoekers weer op voorsprong (1-2). Het was het begin van een dramatisch derde kwartier voor de Buffalo's. Schrijvers vond Kalinic nog op zijn weg, maar op een doorsteekpass van Boëtius trof Samatta wel raak (1-3). Op slag van rust rondde Uronen een snelle counter af en stuurde Gent met een erg zuur gevoel de kleedkamer in (1-4).

Vanhaezebrouck bracht Rabiu in na rust en ondanks de grote achterstand knokte Gent terug. Op het uur leverde dat ook resultaat op, want Coulibaly kopte een puntgave voorzet van Saief tegen de netten (2-4). Gent drukte door, maar Perbet besloot op Ryan. Nadat Kalu gehaakt werd in de zestien kreeg Perbet een herkansing vanop de strafschopstip, maar Ryan koos de goede hoek en haalde de elfmeter nog uit de rechterhoek.

Een wereld van verschil, want de in de lucht hangende aansluitingstreffer viel niet en Genk kwam de moeilijkste periode zonder veel kleerscheuren door. Twintig minuten voor tijd deed Buffel de boeken toe door Samatta te bedienen en die tikte simpel zijn tweede van de avond tegen de netten (2-5). Toen Esiti met een tweede gele kaart naar de kant moest, konden de bezoekers de wedstrijd rustig uitspelen en berustte Gent in de nederlaag.