1
  • Timothy Castagne 20'
1
  • Louis Verstraete 84'

De 2-5 uitslag uit de heenwedstrijd zorgde ervoor dat de return in Genk met weinig spanning werd aangevat. Geen Esiti op het Gentse middenveld, hij zat een schorsingsdag uit. Daarnaast ontbraken ook een aantal geblesseerden, waaronder Milicevic en Neto. Ook Asare werd voor de zekerheid aan de kant gelaten. Rabiu kreeg een basisplaats op het middenveld, terwijl de 18-jarige De Smet in de verdediging mocht postvatten.

De wedstrijd trok zich vrij moeizaam op gang, want de thuisploeg teerde op de ruime voorsprong uit de heenwedstrijd, terwijl het de Buffalo's belette om tot uitgespeelde kansen te komen. Zelf maakte Genk offensief ook weinig klaar, maar toen Castagne even aan de aandacht van de Gentse defensie ontsnapte, knalde hij overhoeks voorbij Kalinic binnen (1-0).

Gaandeweg begon het beter te draaien bij de Buffalo's en daar kwamen ook enkele kansen uit voort. Coulibaly verraste Ryan bijna met een tegenvoetse kopbal, maar die vloog rakelings naast de paal buiten. Ook Perbet bedreigde Ryan met een botsende kopbal, maar de Genkse doelman liet zich niet verrassen. Dat deed Kalinic evenmin toen Samatta voor doel werd gezet, want de boomlange Kroaat dook uitstekend in de voeten.

Na rust bouwde Gent verder op het derde kwartier en het dreigde een eerste keer via een schot van Kalu, dat via Uronen in hoekschop belandde. Youngster Louis Verstraete mocht invallen en draaide zich al snel in schietpositie, maar hij besloot vervolgens naast. Coulibaly kopte een voorzet over, een fase waarbij Ryan te laat was en enkel Coulibaly raakte. De bal moest op de stip, maar de Spaanse scheidsrechter was een andere mening toegedaan.

In het slotkwartier kon de thuisploeg dan toch nog eens dreigen. Eerst pakte Kalinic een kopbal van Schrijvers en in dezelfde minuut besloot Boëtius vanuit een quasi onmogelijke hoek op de paal. Gent verdiende op basis van een prima tweede helft een gelijkspel en kreeg dat uiteindelijk ook. Kalu dribbelde zich goed vrij en bediende de vrijstaande Verstraete, die gecontroleerd naast Ryan binnen trapte (1-1).

Daarmee werd Verstraete de jongste doelpuntenmaker van de Europa League campagne 2016-2017 en dikte hij ook de Europese coëfficiënt van de Buffalo's nog een beetje aan. Genoeg was het niet om de 2-5 uit de heenwedstrijd ongedaan te maken, maar de Buffalo's konden wel met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten, met een aantal onvergetelijke herinneringen op zak.