UEFA Europa League voorrondes - Speeldag 1

Donderdag 27-07-2017 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 SCR Altach SCR Altach

Klaus Schmidt / Hein Vanhaezebrouck

"Focussen op afdwingen van kwalificatie volgende week"

Moses Simon

Moses Simon had er duidelijk zin in gisterenavond. De goesting droop er van af, dat mag duidelijk zijn. De Nigeriaan swingde en dolde met zijn tegenstander als vanouds. Als toetje stond zijn naam bijna te blinken op het scorebord maar de bal spatte na een heerlijk schot uiteen op de lat. Zoals gewoonlijk zette hij zijn eigen verdienste niet in de spotlights, hij opteert liever voor een onderbelichting. “Het hele team was sterk”, glimlachte hij. De minzame international wil er nu vooral alles aan doen om een mooi Europees verhaal te schrijven. “Na deze moeilijke wedstrijd moeten we focussen op het afdwingen van de kwalificatie volgende week. Vandaag verzuimden we het om onze kansen af te maken. Dan maar in de terugmatch. Het geloof is er alleszins.“ (RG)

"Niet beste resultaat, maar alles ligt nog open"

Stefan Mitrovic

Het is zoals bij wagens: sommige komen wat trager op gang dan anderen. Eens op volle toeren zijn ze echter tot geweldige dingen in staat. De Gentse defensie weet er alles van. “We moesten van in het begin heel gefocust zijn, zeker omdat we wisten dat ze een felle start zouden nemen. Toch scoren ze uit een stilstaande fase”, zuchtte hij. “Zeker zo vroeg in de wedstrijd voelt dat aan als een klap. Ze speelden met de Duitse mentaliteit, maar dat was geen verrassing. Gelukkig hebben we ons kunnen herpakken en zat er zelfs een tweede doelpunt in.” De terugmatch kijkt de Serviër hoopvol tegemoet. “Dit is niet het beste resultaat, maar alles ligt nog open. Eens we onze beste vorm te pakken hebben, komt alles wel goed. Vandaag hebben we alvast getoond dat we in staat zijn om terug te vechten. We maken volgens mij alleszins nog evenveel kans op door te gaan. Eigenlijk vind ik ons team zelfs sterker.” (RG)

Reacties Sylla, Milicevic & Dejaegere

"Dominant zijn en ons kwalificeren is de boodschap"

Kalifa Coulibaly

Mister Europe does it again. Kalifa Coulibaly scoorde tegen SCR Altach de 1-1, meteen goed voor Europees doelpunt nummer 12 voor de Buffalo’s. Toch stond de Malinees met gemengde gevoelens in de mixed-zone: “Het doet altijd deugd om te scoren. Spijtig genoeg was dit niet goed genoeg voor een overwinning. Al is een gelijkspel niet slecht, maar dan moeten we wel een goed resultaat neerzetten in Oostenrijk. Er is dus nog zeker hoop. Hadden we vandaag gewonnen, dan waren de kansen iets groter op kwalificatie. Heel jammer dat de laatste vrije trap van Sylla op de paal strandde, anders was de overwinning voor ons.”

“Hoe groot onze kansen dan zijn volgende week? We zien wel, het blijft voetbal. We hebben vandaag gezien dat we onze tegenstander zeker niet mogen onderschatten. We willen vooral geen doelpunt slikken, iets dat vandaag toch te snel gebeurde. Dus daar moeten we toch wat extra aandacht aan besteden. Dominant zijn en ons kwalificeren is de boodschap. Nu is het de bedoeling om te recupereren en ons voor te bereiden voor de wedstrijd van zondag.” (TS)

"Niet fijn om zo vroeg een tegendoelpunt te slikken"

Samuel Gigot

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen begon niet zoals verwacht. Geen gemakkelijke wedstrijd, zo vond ook Samuel Gigot. “Niet fijn om al zo vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt te slikken.”, zuchtte de Fransman na afloop van de wedstrijd. “We moeten het daar afmaken, zo simpel is het. Een club als Gent hoort gewoon in Europa.”

“Al was het geen slechte wedstrijd. We brachten bij momenten goed voetbal, wat ons toch wel vertrouwen geeft voor die terugwedstrijd. Al schat ik onze kwalificatiekansen op 50/50. Hun voordeel is dat ze al wat meer matchritme hebben, dus de wedstrijd van zondag op STVV zal ons helpen om ook in dat ritme te geraken. Een moeilijke verplaatsing, dat klopt. Het spel gaat daar altijd iets sneller, door het kunstgrasveld. En ik zag dat STVV wel al wat kwaliteit haalde. Het zal dus een interessante eerste competitiewedstrijd worden.” (TS)