UEFA Europa League voorrondes - Speeldag 1

Donderdag 09-08-2018 - 19:20

Jagiellonia Bialystok Jagiellonia Bialystok 0 - 1 KAA Gent KAA Gent
"0-1 is een fantastische uitgangspositie"

Yves Vanderhaeghe

Het was een tevreden Yves Vanderhaeghe die de pers te woord stond na de belangrijke uitzege: "Natuurlijk ben ik heel blij om met zo'n uitslag naar huis terug te keren, 0-1 is een fantastisch resultaat. We waren heel goed georganiseerd en op momenten lieten we slim de bal rond gaan. Daardoor hebben we nu een mooie uitgangspositie." (persconferentie hieronder - lees daarna verder)


Hij besefte wel meteen dat de terugwedstrijd niet onderschat mocht worden: "Er is nog een terugwedstrijd en met deze Poolse ploeg weet je dat je nooit gedaan hebt. Dat hebben ze in de vorige ronde in Portugal al getoond." Daarmee verwees hij naar het felbevochten 4-4 gelijkspel waarmee Jagiellonia Rio Ave wist uit te schakelen.

Na het puntenverlies in de competitie was deze Europese zege een heuse opsteker: "Je kan wel redelijke wedstrijden spelen, maar uiteindelijk zijn de cijfers belangrijk. Daarom kan deze zege ons voldoende vertrouwen geven om de volgende weken zeges en punten te halen in de competitie."

Voor de tweede keer in zes dagen maakte de jonge Jonathan David een invalbeurt met een beslsisende treffer. Vanderhaeghe verklaarde waarom hij hem bracht: "Een aantal spelers raakten wat vermoeid en toen de kinesisten aangaven dat Awoniyi krampen had, wilde ik geen verder risico nemen. Dat konden we opvangen door David, die opnieuw een hoopgevende prestatie gegeven heeft."

"Gedaan wat we moesten doen in Europa"

Birger Verstraete

"Hebben er voor moeten vechten"

Sigurd Rosted

"Dit gaat ons ook helpen in de competitie"

Jean-Luc Dompé