Nieuwsoverzicht

Gezocht: stadiongids (m/v)

Gezocht: stadiongids (m/v)

‘Voetbal in de stad’, de communitywerking van KAA Gent, bouwt aan een brede publiekswerking waarbij het grote publiek kan kennis maken met de voetbalclub, haar werking, haar stadion en haar geschiedenis. Eén van de acties in dit kader is de organisatie van een gidsenwerking waardoor het voor groepen mogelijk is een bezoek te brengen aan het voetbalstadion. In dat kader is Voetbal in de stad op zoek naar een extra stadiongids.

Gidsenwerking

Sinds 2010 organiseert Voetbal in de stad op regelmatige tijdstippen rondleidingen in het Jules Ottenstadion voor groepen verbonden aan de maatschappelijke projecten, kinderen die deelnemen aan vakantie- en sportkampen, bedrijven, supportersclubs, sportclubs,... In 2012 maakten zo 650 mensen tijdens een rondleiding kennis met K.A.A. Gent en haar geschiedenis, de functies van het voetbalstadion, de organisatie van een voetbalwedstrijd en de communitywerking van de club. De doelstelling is steeds geweest om bij de opening van het nieuwe stadion klaar te zijn om iedereen die dat wenst ook daar wegwijs te maken.


Het Jules Ottenstadion in 1936

Stadiongids

Zonder gidsen is een goed werkende echter gidsenwerking onmogelijk. Een goede stadiongids is iemand die op een boeiende wijze een verhaal kan vertellen op maat van de groep die het stadion bezoekt en geïnteresseerd is in de werking en de geschiedenis van KAA Gent. Een stadiongids ontvangt van de communitywerking Voetbal in de stad een vrijwilligersvergoeding per prestatie.

Geïnteresseerden om stadiongids te worden, komen op dinsdag 5 februari 2013 naar de infoavond van de gidsenwerking van Voetbal in de stad. Deze start om 20u in de VIP van Tribune 1 van het Jules Ottenstadion (Bruiloftstraat 42, 9050 GentbruggeTribune 1). Om organisatorische redenen vragen we de komst te bevestigen via community@kaagent.be


Stadiongids Peter Craeyeveld tijdens een rondleiding

Stadionbezoek

Wie in groep (tot 25 personen/gids) het Jules Ottenstadion wenst te bezoeken, kan dat tot midden mei 2013. Voor meer informatie contacteert men Voetbal in de stad via community@kaagent.be.