Jupiler Pro League - Matchday 15

Sunday 19-11-2017 - 20:00

KSC Lokeren KSC Lokeren 0 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Vier keer op zes de nul houden belooft voor de toekomst"

Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe is duidelijk een man van zijn woord. “We zouden graag eens de drie punten pakken op verplaatsing”, zei hij in de aanloop naar de match tegen de Lokerse buren. Missie geslaagd.

Koude temperaturen in het Daknamstadion, maar de wedstrijd zelf had weinig om het lijf. De coach was vooral blij dat hij met een zege op zak de bus kon opstappen. “We waren op ons hoede om naar hier te komen. Een derby tegen de buren kondigt zich altijd aan als een moeilijke wedstrijd. Snel vooruit spelen was de boodschap, maar dat ging niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet tegen een goed georganiseerd Lokeren.”

Zijn andere vraag aan de spelers werd net voor de koffiepauze wel positief beantwoord. “Ik vroeg aan de jongens om te proberen het eerste doelpunt te maken. Daarbij moet ik wel toegeven dat daar een tikkeltje geluk mee gemoeid was. De Ridder trof eerst de paal, terwijl wij na een schermutseling in de zestien via Brecht wel konden scoren. Daar lag de sleutel van de wedstrijd, want Lokeren was vanaf dan verplicht om te komen en zo kregen wij de kans om te profiteren van de ruimte die in hun rug lag. We hebben het niet altijd even goed uitgespeeld, maar ik ben natuurlijk zeer blij met de punten.”

En zo komen de Buffalo’s plots op slechts drie punten van die felbegeerde zesde plaats. “We hebben veel punten kunnen goedmaken op onze concurrenten, maar de weg is nog lang.” Positief is dat Gent met de West-Vlaming aan de zijlijn nu al vier van de zes gespeelde matchen de netten schoon kon houden. “Ja, dat is dankzij het vertrouwen en een tikkeltje geluk. De clean sheet tegen Standard is daar een voorbeeld van. Vier keer op zes de nul houden belooft voor de toekomst. Één doelpuntje is dan voldoende om onze matchen te winnen. Van mij mag dat vaak het geval zijn”, hoopte hij luidop. De West-Vlaming keuvelde nog wat na met Peter Maes en stapte met een glimlach de perszaal uit. Zijn eerste uit- en derbyzege is een feit. (RG)

"Ik zit momenteel in een goeie periode, met veel vertrouwen en plezier"

Brecht Dejaegere

Man van de match was zonder twijfel Brecht Dejaegere. Met een goal en een assist was hij verantwoordelijk voor de verdiende Gentse overwinning, de derde in de laatste vier wedstrijden. Zelf had Brecht veel lof voor de hele ploeg.

“Ik ben ontzettend blij voor de ploeg, het is hun verdienste. Je ziet dat de groep meer en meer begint te groeien. Tijdens de interlandbreak hebben we hard gewerkt en dat zag je vandaag ook. In het begin hadden we het wel wat moeilijk maar naarmate het spel vorderde merkte ik dat we het spel onder controle hadden. Ik voel me ook veel betrokken in het spel en dat is leuk. Ik zit in een goeie periode momenteel, met veel vertrouwen en plezier. De coach en Peter Balette spelen daar een grote rol in trouwens. Wat we kunnen meenemen uit deze wedstrijd? We hebben drie keer gescoord én de nul gehouden. Met 11 tegen 10 de voorsprong uitdiepen, dat was het belangrijkste.”

Dejaegere glunderde na het vermelden van zijn 'bicyclette', een knappe retro die de Buffalo's net voor rust op voorsprong zette, alsook over de viering die daarop volgde. “Een belangrijke en ook een 'schone' goal, een ingeving van het moment. Ik hoorde van velen dat ik ging scoren vandaag (lacht). Inclusief van Yannick (Thoelen). Hij heeft echt een belangrijke functie binnen de groep, dus daarom ben ik blij dat ik met hem heb kunnen vieren. Die 'celebration'? Ik weet niet echt goed waarom ik het deed (lacht). Het Komt van de Braziliaan Robinho en op FIFA passeert hij ook wel eens.”

Vrijdag al volgt de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Bij winst kan Gent nog een stapje dichter zetten bij die felbegeerde plaats zes. “We moeten met dezelfde ingesteldheid en positieve sfeer aan de wedstrijd beginnen. Niet te naïef zijn want Moeskroen is zeker niet te onderschatten. Ze hebben echt een goede ploeg, kijk maar naar hun match tegen Anderlecht. Vanaf nu is het elke wedstrijd erop of eronder. We hebben nu wel een mooie reeks neergezet, maar het kan heel snel gedaan zijn. Het blijft voetbal.”, besluit Dejaegere. (TS)

"We wachtten er al even op, dan doet dit dubbel zoveel deugd"

Samuel Kalu

Samuel Kalu deed met zijn doelpunt, op aangeven van Dejaegere, de boeken toe in Lokeren. Een tweede uitoverwinning dit seizoen: “We wachtten er al even op hé, dus dan doet dit dubbel zoveel deugd. We zijn langzaam aan terug op ons niveau aan het komen. Iedereen zit vol vertrouwen, ik ben er gerust op. Mijn goal? Het was een niet te missen doelpunt (lacht). Het was een perfecte pass van Brecht dus ik moest er hem gewoon maar inleggen.”

De winger zit nu al aan vier doelpunten dit seizoen. Dat maakt hem mede-topschutter, samen met Yuya Kubo. “Zoiets geeft me een goed gevoel. Vorig seizoen was ik meer de man van de assists, maar ik had me voorgenomen om te proberen om er dit jaar wat goals aan toe te voegen.”

Hij blikte ook al even vooruit naar de volgende match:“ De top zes komt dichterbij, maar we doen alles stap voor stap. We zullen er alvast alles aan doen om de drie punten thuis te houden.” (TS)

"We hielden opnieuw de nul, zoiets geeft vertrouwen"

Samuel Gigot

Ook Samuel Gigot pikte zijn doelpuntje mee. Een vrije trap van Milicevic belandde, via Lokeren-speler Marzo, bij Gigot en zo kopte de Fransman de bal voorbij keeper Verhulst. “Ik ben heel gelukkig met mijn doelpunt en uiteraard ook met de overwinning, dat is het belangrijkste. Ik vond het resultaat misschien wel wat streng, omdat Lokeren het eerste halfuur goed meespeelde en zelf enkele gevaarlijke momenten kende. Langs de andere kant sprongen wij heel efficiënt om met onze kansen. We hielden ook de nul en zoiets geeft vertrouwen. Ik hoop alvast dat we deze vorm kunnen aanhouden, te beginnen met vrijdag tegen Moeskroen. De weg is nog lang.” (TS)