Jupiler Pro League - Matchday 15

Sunday 19-11-2017 - 20:00

KSC Lokeren KSC Lokeren 0 - 3 KAA Gent KAA Gent

Op de laatste speeldag van de heenronde van de Jupiler Pro League trokken de Buffalo's naar Daknam voor de traditionele Oost-Vlaamse derby. Yves Vanderhaeghe stuurde nagenoeg hetzelfde elftal de wei in als tegen Standard, de enige wijziging was de terugkeer in de basis van de herstelde Simon. Het was ook de Nigeriaan die de eerste kans versierde, maar hij kopte een voorzet van Kalu over. Ex-Buffalo De Ridder reageerde meteen aan de overzijde met een knal op de paal.

In het eerste half uur vielen beide ploegen vooral op door hun degelijke organisatie, maar de aansluiting naar de spitsen werd aan geen beide kanten gevonden. Terki probeerde het dan maar vanop afstand, maar Kalinic pakte klemvast. Op het half uur speelde Yaremchuk met een knap hakje door naar Kubo, maar die mikte de bal rakelings over de winkelhaak. Skulason kwam goed weg toen hij Kalu aantikte in de zestien, maar scheidsrechter Visser er geen strafschop in zag.

Een brilscore aan de rust leek in zicht, maar daar had Dejaegere het niet zo op begrepen. Toen een hoekschop voor het doel van Verhulst bleef hangen, ramde hij de bal met een halve omhaal in doel (0-1). In de tweede helft ging Gent door op dat goede elan en toen Mpati weer eens geen vat kreeg op de vinnige Simon, trok hij hem neer, wat hem een tweede gele kaart kostte.

De baan leek nu open te liggen voor een grotere Gentse voorsprong, maar die kwam er nog niet zo snel. Een knal van Simon werd nog weggebokst door Verhulst, waarna Sylla in de rebound duidelijk tegen de grond werd geduwd in de zestien. Visser wilde echter alweer van geen strafschop weten. Een minuutje later was Dejaegere erg dicht bij zijn tweede van de avond, maar Verhulst sloeg zijn kopbal nog net uit doel. 

Lokeren, met een man minder, voelde zich gesterkt door het uitblijven van het tweede tegendoelpunt en kwam enkele keren gevaarlijk opzetten, zonder dat daar echt grote kansen uit voortkwamen. De overtalsituatie gaf Gent echter extra ruimte en toen Dejaegere Kalu kon vrijspelen op rechts, schoof de Nigeriaan de bal beheerst onder Verhulst in doel (0-2). Boeken toe dus voor de Waaslanders en de kelk moest nog helemaal leeg. Marzo verlengde een vrije trap van Milicevic onbedoeld tot aan de tweede paal en daar kopte Gigot overhoeks binnen (0-3).

In de slotminuten voorkwam Verhulst een zwaardere afstraffing door een schot van Sylla te pakken en aan de overzijde hield Kalinic zijn vijfde clean sheet van het seizoen vast door een verraderlijke bal nog naast te tikken. De drie doelpunten leverden de Buffalo's een verdiende tweede uitzege van het seizoen op, waardoor ze ook tot op drie punten naderden van een plek in Play-Off 1.