Jupiler Pro League - Matchday 18

Sunday 09-12-2018 - 20:00

KAA Gent KAA Gent 2 - 0 KAS Eupen KAS Eupen

Claude Makélélé / Jess Thorup

Brecht Dejaegere

"Bronn en ik profiteren van het vele trainen op stilstaande fasen"

Sigurd Rosted

Sigurd Rosted is on fire, 3 goals op een dikke week - veel spitsen kunnen er alleen maar van dromen. “‘Het is inderdaad niet alledaags”, glimlachte de sympathieke Noor. Ons centraal duo vanachter breidt zomaar haar takenpakket eigenhandig uit en ontzorgt zo de aanvallers - laten we het zo zeggen. “Bronn en ik profiteren van het vele trainen op stilstaande fasen. Zeker met de komst van de nieuwe hulpcoach steken we er veel tijd in. Als verdediger heb ik trouwens altijd al regelmatig de weg naar doel gevonden. Maar uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkste en maakt het minder uit wie scoort.”

Over de spelkwaliteit was de Noor minder te spreken. “Onze prestatie na hun rode kaart was niet om over naar huis te schrijven. Aan wat lag het: gebrek aan energie, de mindset, ... wie zal het zeggen? Zeker met de zesde plaats in het vooruitzicht stond er nochtans veel op het spel”. (RG)

Dylan Bronn

"Het belangrijkste vandaag waren de drie punten"

Nana Asare

Een tevreden maar toch ietwat kritische Nana Asare na afloop van de wedstrijd:
“Het was goed, maar het kan altijd beter”, begon Asare. “Het tempo mocht iets hoger, maar het is natuurlijk niet evident om hetzelfde tempo aan te houden voor een volledig seizoen. Het belangrijkste vandaag waren de drie punten."

Eupen speelde ruim een uur met tien man, al vond de kapitein dat niet zo’n groot voordeel: “Wanneer je tegen een man minder speelt, zijn de grote ruimtes een gevaar. Omdat er meerdere opties zijn en er dan teveel naar achter geleund wordt. Je moet er kunnen van profiteren en dat hebben we niet volledig gedaan. In de tweede helft konden zij zelfs bijna op gelijke hoogte komen. Maar gelukkig gebeurde dat niet en scoorden wij die tweede.”

Door de gele kaarten van Asare en Verstraete missen beide spelers de wedstrijd tegen Charleroi: “Dat kan gebeuren. Maar we hebben genoeg spelers die ons waardig kunnen vervangen. De bedoeling nu is genieten van deze overwinning, blijven werken maar vooral doorgaan op dit elan.” (TS)