Jupiler Pro League - Matchday 9

Sunday 30-09-2018 - 20:00

R Antwerp FC R Antwerp FC 2 - 2 KAA Gent KAA Gent
"Goeie match gespeeld en toch een puntje geraapt op verplaatsing"

Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe was een gelukkig man. “We hebben een goeie match gespeeld en rapen toch een puntje op verplaatsing.”

De Brugse kater van de West-Vlaming lijkt bij deze verleden tijd. “Het resultaat is alleszins beter. Maar eigenlijk vond ik ons voor de rust tegen Brugge ook de betere ploeg, enkel op het scorebord was dat niet zichtbaar.”

Volgend weekend komen de Limburgse artiesten van Clement op bezoek. “Een heel mooie uitdaging”, aldus de coach. “Ze zijn nog ongeslagen, maar wij willen tegen hen iets neerzetten.” (RG)

"En thuis zeiden ze dat ik nooit eens iets voor hen deed"

Vadis Odjidja-Ofoe

‘BAM’, dacht hij. Die Vadis maakt soms toch wel eens een pareltje - hij loopt dan ook al een tijdje op wolken. “Ja, volgende maand word ik een tweede keer papa”, glunderde hij. “En thuis zeiden ze dat ik nooit eens iets voor hen deed.”

Een ander grote motivatie voor de Gentenaar was de geplaagde coach. “We wilden laten zien dat we volledig achter de trainer staan en ik denk dat we dat ook gedaan hebben. Iedereen kan zien dat we er vol voor gaan, alleen dat tikkeltje geluk hebben we soms nog nodig. Maar op karakter en inzet zijn we hier toch iets komen rapen.”

Het Is nogal een liefdesverklaring die de spelers week in, week uit doen. “Ja, hij staat dicht bij de groep. Het is een sympathieke persoon die voor iedereen goed probeert te doen”, wist Vadis de intermenselijke kant weeral te appreciëren. (RG)

"Met de vechtlust die we vandaag lieten zien, kunnen we zeker tevreden zijn"

Sigurd Rosted

Het openingsdoelpunt stond op naam van Sigurd Rosted. En wat voor één: een opwipper met links en schieten met rechts! “Het was inderdaad een knappe goal”, lachte de doelpuntenmaker. “Vorig jaar, mijn eerste match voor Gent trouwens, scoorde ik bijna en nu lukte het me wel. Ik dacht dat ik mijn kans had verkeken door niet meteen te trappen. Maar ik had meer ruimte dan ik dacht en trapte hem toch goed binnen. Al was ik uiteraard blijer geweest met een overwinning. Het was zeker verdiend geweest. We hadden genoeg kansen om het af te maken maar spijtig genoeg laten we dat na. De tweede helft was iets moeilijker, dat klopt. Toch is een puntje op Antwerp niet dramatisch, maar na de match hadden we allemaal toch het gevoel dat er meer inzat.”

“Ik denk dat we vandaag getoond hebben dat we allemaal achter de coach staan, wat er ook gezegd wordt. De afgelopen weken zeiden we dat we enkel en alleen naar onszelf moeten kijken en dat hebben we ook gedaan. Met de vechtlust die we vandaag lieten zien kunnen we zeker tevreden zijn.” (TS)

"Jammer dat we twee keer voorstaan en de voorsprong toch nog uit handen geven"

Stallone Limbombe

We zagen een bedrijvige Stallone Limbombe tijdens zijn terugkeer naar den Bosuil. Hijzelf had er - naar eigen zeggen – zin in: “Ik wou een goeie indruk achterlaten dus had ik me een hele week extra goed voorbereid."
En de Antwerpse fans waren hem duidelijk nog niet vergeten. Een applaus bij zijn vervanging was zijn deel.
“Ik heb hier vier jaar gespeeld, waar ik enkel mooie momenten heb meegemaakt. Ik stel hun gebaar erg op prijs. Het was ook leuk om iedereen terug te zien. ”

Over zijn assist had onze nummer 9 dit te zeggen: “Natuurlijk ben ik blij met mijn assist maar ik had liever gescoord. Bijna scoorde ik, maar ja daar koop je niks mee. Dat is voetbal.”

“Ik vond nochtans wel dat we een goeie partij gespeeld hebben. Er zat zeker meer in. Alleen is het jammer dat we twee keer voorstaan en de voorsprong toch nog uit handen geven”, eindigde Limbombe. (TS)