Jupiler Pro League - Matchday 9

Sunday 30-09-2018 - 20:00

R Antwerp FC R Antwerp FC 2 - 2 KAA Gent KAA Gent

Antwerp en Gent mochten speeldag 9 afsluiten en beide teams wilden na een competitienederlaag terug aanknopen met de zege. Awoniyi en Limbombe scoorden elk twee keer in de bekerpartij tegen Virton en werden daarvoor beloond met een basisplaats op de Bosuil. Achterin vormden Rosted en Plastun het hart van de defensie, terwijl Bronn de rechtsachter voor zijn rekening nam.

Antwerp stond bekend als een viriele en duelkrachtige ploeg, maar de Buffalo's monopoliseerden de bal in de openingsfase. Da leidde na een kwartier spelen voor een verdiende voorsprong toen Rosted een voorzet van Limbombe in de draai hard binnen knalde (0-1). Lang kon Gent daar echter niet van genieten, want bij de eerste noemenswaardige dreiging van de thuisploeg stonden de bordjes alweer in evenwicht: Mbokani kopte een voorzet van Jukleröd binnen (1-1).

Gent bleef de betere ploeg en op de tegenaanval kon Limbombe uithalen, maar Bolat bracht nog redding. Een minuutje later bokste de Antwerp-doelman een voorzet weg, waarna hij machteloos moest toezien hoe Odjidja de bal van buiten de zestien magistraal in de linkerbovenhoek knalde (1-2). Mbokani probeerde hem te imiteren aan de overzijde, maar zijn schot zoefde net over.

Het bleef een erg boeiend kijkstuk op de Bosuil en Asare voorkwam de gelijkmaker door een kopbal van Owusu op de doellijn weg te koppen. Ook na de rust bleef het een intense wedstrijd, zo incasseerde de thuisploeg in de eerste drie minuten al twee gele kaarten. Awoniyi vond de ruimte op rechts, maar stuitte op een attente Bolat. De daaropvolgende tegenaanval leidde tot een schietkans van Haroun, die de bal met een gelukje zag afwijken op Plastun, waardoor Kalinic verrast werd (2-2).

De Bosuil herleefde en onder impuls van het publiek werd Antwerp sterker. Kalinic stond paraat op een afstandsschot van Refaelov en ook een trap van Van Damme passeerde hem niet. In het slotkwartier leken beide ploegen vrede te nemen met een punt, al was er nog een grote kans voor Awoniyi, maar die vond Bolat op zijn weg. Een billijke puntendeling dus na een intensief en genietbaar duel.