Jupiler Pro League - Matchday 1

Sunday 28-07-2019 - 18:00

R Charleroi SC R Charleroi SC 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
""Jammer, echt jammer"

Igor Plastun

“Jammer, echt jammer.”, begon Igor Plastun. “Het is een bittere pil om te slikken, zo in extremis een gemakkelijk doelpunt tegen krijgen.”

“Het was nochtans geen slechte wedstrijd en daar moeten we op verder bouwen. Er liggen nog heel wat belangrijke wedstrijden in het verschiet. Onze bedoeling is om het begin van de competitie goed te starten.”

Plastun stond ook voor de eerste keer aan de zijde van Michael Ngadeu, de 28-jarige verdediger die overkwam van Slavia Praag: “Het was niet altijd eenvoudig, dat wisten we op voorhand. We trainden nog maar een keer met elkaar. Maar hij is een klassespeler, dat zie je meteen. Hij had niet veel nodig om het systeem op te nemen en daardoor wisten we wel goed wat ons te doen stond.” (TS)

"Ik hoop dat er nog veel zullen volgen"

Michael Ngadeu

Ook nieuwkomer Michael Ngadeu was ontgoocheld na het 1-1 gelijkspel op Mambourg: “In de laatste minuut een goal tegen krijgen is echt spijtig. Concentratie is een puntje waar we de volgende dagen aan moeten werken. Wat er gebeurde bij dat doelpunt? De kans die Charleroi kreeg, was gewoon veel te gemakkelijk. We lieten ons te eenvoudig aan de kant zetten. Geloof me, de hele ploeg was ontgoocheld om hier maar één punt mee te nemen in plaats van drie.”

Dit vond de Kameroener van zijn debuut: “In het algemeen was het zeker niet slecht. In het begin was het wat zoeken om de automatismen in de ploeg te vinden, maar naarmate de wedstrijd vorderde, lukte het beter en beter.”

“Een uitmatch is nooit gemakkelijk en zeker tegen dit Charleroi. Een puntje is geen schande, alleen hadden het er gemakkelijk drie kunnen zijn.”

En zijn doelpunt? “Ik hoop dat er nog veel zullen volgen (lacht).” (TS)

"Tegendoelpunt was onnodig"

Alessio Castro-Montes

Alessio Castro-Montes was nog zo’n speler die zijn debuut maakte (in de Jupiler Pro League) voor de Buffalo’s. Maar last van zenuwen had onze nummer 14 niet: “Ik had hier al enkele keren gespeeld met Eupen, dus ik kende het hier wel. Maar misschien eerder in de zin dat ik me iets te hard wou tonen.”

Over de match zelf had Castro-Montes dit te zeggen: “Het tegendoelpunt was onnodig, dat kunnen we wel stellen. Het was een beetje een samenloop van omstandigheden dus er valt niemand iets te verwijten. Charleroi kreeg een halve kans en het was meteen prijs. We hadden hier heel graag de nul gehouden. Teleurstellend dus dat ze net in de laatste minuut de gelijkmaker scoren.”

“Mijn eigen prestatie was, met zoals de prestatie van de hele ploeg, de eerste 20 minuten wat onzeker. We speelden te weinig op onze eigen kwaliteiten met te veel balverlies als gevolg. Verder ging het wel beter en na ons doelpunt probeerden we de bal meer in de ploeg te houden, wat wel goed lukte. Maar dan is het extra hard om toch geen overwinning te pakken."

“Of de match van donderdag nog in de benen zat? Dat mag absoluut geen excuus zijn. Als we aan de top willen blijven voetballen, moet je capabel zijn om twee matchen op drie, vier dagen te spelen.”

Volgende week zondag speelt Castro-Montes tegen zijn ex-ploeg, Eupen: “Het speelt niet echt in mijn hoofd. Na vandaag zijn de drie punten thuishouden nog meer een must geworden. Voor mij is dat - en goed voetbal brengen - het belangrijkste."

Als allerlaatste was er lof voor ploegmaat Ngadeu. “Hij is een geboren leider, dat zie je. Het geeft je vertrouwen om iets meer aanvallend te spelen met iemand als hem in de verdediging.” (TS)