Jupiler Pro League - Matchday 1

Sunday 28-07-2019 - 18:00

R Charleroi SC R Charleroi SC 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

Op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League kregen de Buffalo's meteen de vaak lastige verplaatsing naar Charleroi voorgeschoteld. Nieuwkomer Michael Ngadeu startte in de basis, geflankeerd door Plastun. Met Alessio Castro-Montes als rechtsachter en Elisha Owusu op het middenveld stonden nog twee zomeraanwinsten aan de aftrap. Voorin koos Thorup voor Kubo en Yaremchuk.

In een weinig geanimeerd openingskwartier werden de doelmannen nog niet aan het werk gezet. Daarna moest Kaminski het eerst aan de bak om een laag schot van Bruno te keren. Dejaegere vond Yaremchuk in de zestien, maar die kon de bal niet zuiver raken. De Buffalo's werden stilaan dreigender en Penneteau was bij de pinken om een kopbal van David te pakken. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een lage schuiver van Fall, die via het been van Plastun naast belandde.

Gent startte een stuk sterker aan de tweede helft en Ngadeu kopte al snel een goed aangesneden hoekschop van Odjidja naar doel, maar Penneteau pakte. Even later ging Yaremchuk er op snelheid vandoor en Kubo tikte zijn aflegger binnen, maar het feest ging niet door wegens voorafgaand buitenspel van Yaremchuk.

Het was slechts uitstel van executie voor de thuisploeg, want iets voor het uur veerde Ngadeu hoog op bij een voorzet van Asare, Penneteau kwam te laat en de kopbal van Ngadeu verdween in doel (0-1). Charleroi reageerde snel met een scherpe voorzet, maar Morioka kon niet voldoende koppen. De Buffalo's hielden de voorsprong goed vast en Kubo vond weer de weg naar de netten op aangeven van Yaremchuk, maar ook deze keer ging de vlag de hoogte in voor buitenspel, geen geluk voor de Japanner.

Charleroi gooide nog heel wat aanvallend geweld in de strijd, maar leek geen aanspraak meer te kunnen maken op de gelijkmaker. Al was het wel even schrikken toen Kaminski een gevaarlijke voorzet maar met moeite onder controle kreeg. In de slotminuten was er nog een kopbal van Plastun die naast belandde, maar het venijn zat in de staart. De ingevallen Henen kon er zich toch eens door wringen op de rechterkant en zijn teruglegger werd hard binnen getrapt door Bruno (1-1). Een koude douche voor de Buffalo's, die zo hun eerste driepunter van het seizoen nog in extremis zagen wegglippen.