Jupiler Pro League - Matchday 21

Thursday 26-12-2019 - 20:30

R Standard de Liège R Standard de Liège 0 - 1 KAA Gent KAA Gent

Als afsluiter van 2019 kregen de Buffalo's nog een pittige verplaatsing naar Standard voorgeschoteld. Thorup rekende op zijn vertrouwde namen, met Mohammadi en Castro-Montes op de flankposities. Op de bank zat met Wouter George een 17-jarige debutant uit de beloftenkern. De Hel van Sclessin had zijn naam niet gestolen, want de wedstrijd begon in een dicht rookgordijn.

Carcela opende meteen de debatten met een kopbal op Kaminski. Gent trok snel het balbezit naar zich toe, maar Standard loerde op de counter. Het leverde al snel kansen op voor Lestienne en Carcela, maar de eerste schoot onbesuisd naast en Carcela pegelde op de vuisten van KaminskI. Castro-Montes toonde zich bedrijvig bij Gent, maar miste precisie in de afwerking. Kaminski bleef alert keepen en stopte een overhoeks schot van Lestienne.

Gent bleef het leeuwendeel van het balbezit opeisen, maar kreeg op het slechte veld de beslissende passes maar niet goed. In het slot van de eerste helft raakten de Buffalo's dan toch tweemaal door de versterkte burcht van de Rouches. Bodart keerde een knal van Depoitre nog in hoekschop en na een knappe actie van Mohammadi schoot Yaremchuk in de draai over.

Dat het een intens duel zou worden, kon op voorhand al voorspeld worden, maar kort na de rust ging Carcela wel over het randje. Toen Mohammadi hem de bal ontfutselde, schopte hij de Gentse linksachter resoluut onderuit. Scheidsrechter Van Driessche hield de logische rode kaart op zak en bizar genoeg liet ook de VAR begaan. Het werd allemaal wat bitsiger en de akkefietjes waren talrijker dan de doelkansen. Een kwartier voor tijd ging het licht opnieuw even uit bij Carcela. Toen Owusu hem foutief neerhaalde, trapte hij na, maar opnieuw ontsnapte hij zonder kaart.

Uiteindelijk kreeg het voetbal toch terug de bovenhand. Eerst kopte Avenatti een aardige kans naast, maar dat was slechts een inleiding voor wat Kums enkele minuten later aan de overzijde uit zijn voeten toverde. Hij vlamde een teruglegger van Depoitre met een fenomenale streep in de rechterbovenhoek (0-1). Een doelpunt van goudwaarde van de voormalige Gouden Schoen, want de Buffalo's speelden de resterende tijd goed uit en plaatsten zo een erg mooie kers op de eindejaarstaart.