Jupiler Pro League - Matchday 22

Saturday 18-01-2020 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Excel Mouscron R Excel Mouscron

Op de eerste speeldag na de winterstop kregen de Buffalo's het bezoek van R Excel Mouscron. Yaremchuk was geblesseerd, waardoor Kvilitaia zijn kans kreeg in de spits. Mohammadi en Castro-Montes kregen de voorkeur op de links- en rechtsachter.

Gent liet er geen gras over groeien en toonde veel drang naar voren. Doelman Butez moest al snel ingrijpen om een gevaarlijke voorzet van Castro-Montes voor de neus van Kvilitaia weg te plukken. Na negen minuten was hij er echter al aan voor de moeite. Kvilitaia zette Depoitre perfect voor doel en die schoof de vroege voorsprong binnen (1-0).

De bezoekers waren wakker geschud en herstelden hun organisatie, waardoor de wedstrijd een tijd lang op slot zat. Mouscron voetbalde vlot mee en zorgde ook enkele keren voor gevaar. Odjidja maakte een kans voor Perica onschadelijk en Boya knalde over. Een afgeweken schot van diezelfde Boya viel belandde wel binnen het doelkader, maar Kaminski kon de bal nog over de lat tikken. Kvilitaia zette daar een kopbal tegenover, maar Butez kende er geen problemen mee.

De eerste kans na de rust was voor Odjidja, maar hij mikte op aangeven van Kvilitaia net naast. De bezoekers lieten zich niet onbetuigd en na een scherpe voorzet vanop links tikte Osabutey de gelijkmaker binnen (1-1). Met een virtueel punt op zak trok Mouscron voor het eigen doel een stevige muur op, waar de Buffalo's aanvankelijk moeilijk door geraakten. Na een snelle combinatie kon Depoitre dan toch Kvilitaia voor doel afzonderen, maar hij schoof de grote kans nog voorlangs.

Met de inbreng van Bezus nam de Gentse druk toe en een kwartier voor tijd ging het slot van de deur. Castro-Montes zette Odjidja knap voor doel, die behield het overzicht en legde opzij naar David, die de weg naar de netten vond (2-1). Nauwelijks drie minuten later besliste de jonge Canadees de wedstrijd helemaal. Bij een voorzet van Mohammadi was hij Butez te snel af en zo tikte hij zijn tweede doelpunt van de avond binnen (3-1).

De voet ging nu niet meer van het Gentse gaspedaal en de score had nog hoger kunnen oplopen. Bezus vlamde een aflegger van Depoitre rakelings naast en de ingevallen Chakvetadze verscheen oog in oog met Butez, maar slaagde er niet in om hem te omspelen. Perica schoot de laatste mogelijkheid voorlangs, maar de zege voor de Buffalo's was toen al veilig. Zo werd 2020 ingezet zoals 2019 werd beëindigd, met een zege.