Jupiler Pro League - Matchday 23

Saturday 25-01-2020 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 4 - 1 KRC Genk KRC Genk
"We zijn een team waar iedereen rekening mee moet houden”

Jess Thorup / Hannes Wolf

"Iedereen heeft hard gewerkt voor deze overwinning"

Vadis Odjidja & Thomas Kaminski

"Iedereen heeft het schitterend gedaan"

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi scoorde net voor de rust de welverdiende 1-1, zijn eerste in Gentse loondienst: “Eindelijk!”, lachte Mohammadi na afloop van de match. “Voor een verdediger is het al niet gemakkelijk om te scoren, zeker voor een links- of rechtsback. Ik heb er in het verleden al enkele gescoord maar nu dus mijn eerste bij Gent. Ik ben blij met zowel mijn doelpunt als mijn prestatie.” En dat zagen we want hij vierde zijn goal héél uitbundig. “Dat moest wel. Wie weet wanneer het nog zal gebeuren. (lacht)”

“Iedereen heeft het schitterend gedaan, dus een dikke pluim aan de volledige ploeg. We begonnen de wedstrijd met veel vertrouwen en we hebben onze hoofden niet laten hangen bij de 0-1 achterstand. De manier waarop we ons in de match geknokt hebben, stemt me tevreden en daarom ben ik ongelooflijk blij dat we uiteindelijk met 4-1 wonnen. De fans waren vandaag ook weer schitterend dus ook een “big thank you” aan hen.”

De Iraniër voelt zich goed in Gent en dat is eraan te zien: “Ik blijf hard werken. De kansen die ik krijg, wil ik zo goed mogelijk proberen grijpen. Zolang ik de ploeg maar kan helpen, dat is voor mij het belangrijkste”, eindigde Mohammadi. (TS)

"Scoren als linksachter is speciaal"

Milad Mohammadi

"Scoren en winnen, een beter begin kan niet"

Anderson Niangbo

Born to shine - Anderson Niangbo doet het niet alleen met zijn gouden lok. Zijn knal in de kruising was goed voor het vierde Gentse doelpunt van de avond. “C’est magnifique”, glunderde Ivoiaan. “Ik moet God bedanken, het is net een droom. Scoren en winnen, een beter begin kan niet”.

We werden verwend in de Ghelamco Arena. Bij aankomst werd Niangbo omschreven als een snelle, explosieve en wendbare speler die goed is in de combinatie en ook over scorend vermogen beschikt. Hier waren we zaterdagavond al getuige van. Al voegde hij zelf daar nog lachend iets aan toe te voegen: “ik ben ook technisch goed onderlegd”.

Tot slot stond de jonge Afrikaan erop zijn familie te bedanken. “De hele club - voorzitter, staf, spelers, ... - heeft me geweldig ontvangen. Ik voelde mij echt welkom, dat deed deugd. Mijn goal is dan ook een grote ‘dank jullie wel’ aan iedereen hier.” (RG)

"Ik wil mijn ploegmaten bedanken"

Anderson Niangbo