Jupiler Pro League - Matchday 24

Saturday 01-02-2020 - 20:30

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 0 - 3 KAA Gent KAA Gent
"Getoond dat we een team zijn en dat iedereen daar zijn steentje toe bijdraagt"

Jess Thorup

Winst Achter De Kazerne, het was al van 2013 geleden. En dat was ook Jess Thorup niet ontgaan: “I knew yeah. Maar dat zijn zaken waar ik me niets van aantrek. Ik kijk vooruit, niet achteruit. En als je gelooft in wat je doet, is alles mogelijk. Dat is vandaag terug bewezen.”

Ondanks de snelle openingsgoal van Bezus liep de eerste helft niet zo vlot als je zou verwachten. Thorup: “Zo snel op voorsprong komen, is niet altijd een voordeel. Hier hangt een goeie sfeer, met supporters die hun ploeg vooruit stuwen. Dat maakt het leuk om hier te spelen, maar ook moeilijk om te winnen. Onze eerste helft was niet de beste, maar tegelijk konden we Mechelen wel beletten veel te creëren. De tweede helft kwamen we beter voor de dag, hoewel vooral Storm ook enkele kansen had. Op zo’n momenten heb je wat geluk nodig of een keeper die je recht houdt. Daarvoor hadden we Thomas (Kaminkski, red.) vandaag. Daarnaast moet je ook scoren op de juiste momenten. Ook dat deden we en dan wordt het dus 0-3."

Maar dat was niet het enige dat Thorup plezier deed: “We winnen 4 keer op rij en pakken 12 op 12. We spelen met veel vertrouwen en genieten van ons voetbal. En niet alleen de 11 op het veld, ook de invallers maken mee het verschil. Ook vandaag. Andy scoort opnieuw, Chak valt goed in. We hebben vandaag getoond dat we een team zijn en dat iedereen daar zijn steentje toe bijdraagt.” (XL)

"Gescoord op de juiste momenten"

Thomas Kaminski

Clean sheet én drie keer scoren op Mechelen, het is een mooie statistiek: “We wisten vooraf dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden en dat we alles moesten geven om de drie punten mee te pakken. En dat hebben we gedaan. Mechelen kreeg enkele goede kansen om te scoren, dat wel. Als ze daar efficiënter waren, dan kon het toch moeilijker worden. Maar we hebben gescoord op de juiste momenten.”

Dit betekent alweer een overwinning buitenshuis. “Die stap hebben we kunnen zetten en hierop moeten verder bouwen.”

Vrijdag al volgt de thuismatch tegen Anderlecht, eentje waar Kaminski naar uitkijkt. “Zo’n matchen zijn altijd spannend. Die moeten we tot een goed einde kunnen brengen. Er liggen nog hele belangrijke wedstrijden in het verschiet dus laten we beginnen met vrijdag.” (TS)

"We zitten in een goeie flow"

Vadis Odjidja

Na amper een minuutje kreeg Gent al een vrije trap, die meteen een goal opleverde. Een perfecte start vond ook Vadis Odjidja: “De wedstrijd kon niet beter beginnen. Bezus zei tegen mij dat hij hem wel wou trappen dus we spraken dat afleggertje af. Of de bal nog afweek? Dat heb ik niet gezien, maar Bezus zei in de kleedkamer dat hij dacht van wel. Maar goed, hij zat er mooi in en dat was een leuk begin van de match. Daarna kwam Mechelen iets meer opzetten, al waren het niet heel grote kansen. Een verdiende overwinning, dat was het zeker.”

Odjidja had het ook over de blessure van ex-ploegmaat Yannick Thoelen. Die verkeek zich op de vrije trap van Bezus en verdraaide daarbij zijn knie: “Het is wel heel jammer wat er met Yannick gebeurd is. Hij was aangeslagen natuurlijk, maar ik hoop echt dat alles in orde is en dat het niet te erg is.”

Buitenshuis hebben de mannen van Thorup nu al 12 op 15. Van een uitcomplex is er dus geen sprake meer. “In het begin van het seizoen speelden we in die uitmatchen ook vaak goed. Alleen ontbrak het ons toen wat aan efficiëntie. Maar nu lukt het dus wel om die wedstrijden om te winnen. Nu zitten we in een goeie flow en je ziet ook hoe zich dat uit in het team.”

“Het was niet altijd even mooi vandaag. Maar we hebben er hard voor gevochten. En dan is het wel mooi dat we in de laatste minuten nog een derde goal konden maken. En nu… even genieten. (lacht)” (TS)

"Een overwinning die goed is voor het vertrouwen"

Sven Kums

“Het was een goeie overwinning”, begon een tevreden Kums. “0-3 was misschien ietsje overdreven, want Mechelen had wel kansen om zich langzij te hijsen. Maar Thomas (Kamsinki) hield ons een paar keer recht. Ik moet zeggen dat de eerste helft lang niet perfect was. In de tweede helft stond wel alles goed en hebben we prima ingegrepen waar nodig. Op het juiste moment de match doodgemaakt, zoiets was het. Een overwiinning die goed is voor het vertrouwen.”

Al bij al was het wel een volwassen wedstrijd. “Dat zeker, de overwinning was niet meer dan terecht.”

Invaller Niangbo scoorde opnieuw, zijn tweede in twee matchen. “Het was weer heel goed afgemaakt. Ja, de invallers doen het goed. We hebben een grote kern en dat is positief. Zoiets stelt ons wel geruster want het seizoen is nog lang.” (TS)