Jupiler Pro League - Matchday 28

Sunday 01-03-2020 - 20:00

Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV 1 - 0 KAA Gent KAA Gent
"Cercle pakte 9 op 9 dus van onderschatting mocht geen sprake zijn. Als je dan in de eerste minuut op achterstand komt, is dat een rampscenario."

Jess Thorup

De Buffalo’s verliezen met het kleinste verschil tegen Cercle Brugge. We hadden het graag anders zien. Wij niet alleen, ook coach Jess Thorup zag liever een andere uitslag: “We komen uit een drukke week met twee goede matchen tegen AS Roma. Dan trek je in het weekend naar Cercle en wil je als coach iedereen waarschuwen. Cercle pakte 9 op 9 dus van onderschatting mocht geen sprake zijn. Als je dan in de eerste minuut op achterstand komt, is dat een rampscenario.”

Waarom het zo moeizaam verliep, is moeilijk te zeggen: “Het is niet zo dat je een oorzaak kan aanwijzen. In de zestien maken we de verkeerde keuze of onze laatste pass was er niet. We brachten nieuwe spelers in om het tij te keren maar het haalde weinig uit. Het is een pijnlijke uitslag. Zeker omdat we na Nieuwjaar de beste ploeg in de competitie waren. Ook Europees speelden we goed. Iedereen noemde ons de uitdager voor de titel, maar daar moeten we nu niet aan denken. We moeten enkel met onszelf bezig zijn.”

“Waarom de goal van Ngadeu werd afgekeurd, is voor mij een raadsel.”

Sven Kums

Na afloop van de match stond kapitein van dienst, Sven Kums, ons te woord: “Het is zuur. Onze eerste helft was niet fantastisch maar we creëren nog enkele goede kansen. In de tweede helft weet je dat ze alles op alles zetten om te verdedigen en een muur vormen. Wij scoren dan en lijken zo terug in het spel te komen maar de goal van Michael Ngadeu wordt afgekeurd. Waarom is voor mij een raadsel. Ik heb de beelden bekeken en zie helemaal geen hands in die fase. Op de beelden die er zijn, zie je niets. Het is geen clear error voor mij. Waarom ze hier dan hands zien en deze middag tijdens KRC Genk – Club Brugge niet, is een groot mysterie. Na die fase ben ik verhaal gaan halen want het was een belangrijk moment voor ons. Met die goal keert het spel en kunnen we misschien nog winnen. Ik vroeg ref Visser waarom hij bij onze goal niet naar het scherm gaat kijken en bij hun wel. Alles verliep volgens het regelement vertelde hij. In dat geval moeten wij er ons bij neerleggen, maar toch vind ik het raar."

“In de play-offs kan er nog veel gebeuren maar we doen hier een slechte zaak. Ons spel was zeker niet slecht maar in de tweede helft botsten we op een muur en wordt onze goal afgekeurd. We moeten uiteraard niet enkel naar de arbitrage kijken, maar we moeten ook niet ontkennen dat die fase voor ons heel belangrijk was.” Conclusie: Het is zuur, heel zuur.

"Een zure nederlaag is dit"

Thomas Kaminski

Thomas Kaminski was zichtbaar ontgoocheld in de mixed-zone: “Een zure nederlaag is dit, ja”, klonk het bij onze keeper. “Het is gewoon onnodig puntenverlies. We komen op achterstand na nog geen minuut en ja, dan loop je meteen achter de feiten aan. Een beetje lucky voor hen, dat is waar, maar het mag niet gebeuren. Erna kwam we wel een paar keer opzetten maar het was niet genoeg om Cercle Brugge te bedreigen. De eerste helft hebben we wel onze momenten gehad. Maar we kwamen er niet goed uit, net zoals in de tweede helft.”

In de laatste thuismatch van de reguliere competitie komt Sporting Charleroi op bezoek. Geen gemakkelijke opdracht, volgens Kaminski. “Een lastige en goed georganiseerde ploeg om tegen te spelen, dat zijn ze zeker. Maar we moeten goed gebruik maken van het thuisvoordeel. We willen tonen dat deze uitschuiver eenmalig was. Al zijn deze matchen nooit gemakkelijk, dat wisten we op voorhand. Het is niet dat je hier komt en met gemak 0-4 wint. We moeten volgende week vol aan de bak en deze nederlaag zo snel mogelijk vergeten.”

“Er volgen nu nog twee matchen tot aan de Play-Offs. Nu moeten we vooral naar onszelf kijken en deze twee wedstrijden tot een goed einde brengen. Niks is onmogelijk, in de Play-Offs kan er vanalles gebeuren”, concludeerde Kaminski. (TS)