Jupiler Pro League - Matchday 16

Sunday 13-12-2020 - 18:15

KAA Gent KAA Gent 2 - 1 R Standard de Liège R Standard de Liège
“Heel goede partij van het team. Ik zag heel wat positieve zaken.”

Hein Vanhaezebrouck

"Scoren én winnen, beter kan niet"

Roman Yaremchuk

Vijf minuten voor tijd zorgde Roman Yaremchuk voor de winning goal: 2-1. Na afloop van de match zagen we een gelukkige Yaremchuk: “Ik ben heel gelukkig!”, lachte Yaremchuk. “Het waren moeilijke tijden de afgelopen weken. Dus ik ben blij en opgelucht dat we deze konden winnen. Hoe belangrijk was die winning goal? Voor mij is elk doelpunt belangrijk. Maar natuurlijk was het vandaag extra speciaal voor Hein, door zijn eerste thuiswedstrijd. Al leef ik uiteraard van doelpunten en ik wil mijn team zo goed mogelijk helpen. Ik scoor en we winnen, beter kan niet.”

Yaremchuk sprak ook over de invloed van coach Hein Vanhaezebrouck: “Ik voel de verandering, zeker weten. Niet enkel op het veld maar ook binnen de ploeg. En dat hadden we nodig. Ik ben tevreden want ik voel progressie. Ik hoop alleszins dat we vertrokken zijn.”

“Standard is geen gemakkelijke ploeg, dat wisten we vooraf. En dat hebben we vandaag ook gemerkt. Ook zij hebben de ambitie om mee te draaien bovenaan. En daarom was het extra belangrijk om de drie punten thuis te houden.”, eindigde Yaremchuk.

Attitude, mentaliteit en energie. Deze partij had het allemaal.”

Andreas Hanche-Olsen

"We hebben er allemaal hard voor gestreden en dat loonde"

Niklas Dorsch

“What a feeling!”, begon Niklas Dorsch. “Die drie erg belangrijke punten doen deugd. We hebben er allemaal ongelooflijk hard voor gestreden en dat loonde. Vooral de manier waarop is prachtig. Iedereen heeft zich gegeven en getoond dat we het weldegelijk kunnen.”

“De coach gaf ons vooraf mee dat we in onszelf moesten geloven. En dat zagen we bij iedereen op het veld. Het begon niet zo best, dat is waar. Maar we hebben ons terug in de wedstrijd geknokt en dat was indrukwekkend. Zoiets is niet eenvoudig, zeker na zo’n moeilijke periode. Maar het was een verdiende overwinning.”, besloot Dorsch.

"Doet deugd om deze topper te winnen"

Alessio Castro-Montes