Jupiler Pro League - Matchday 7

Saturday 26-09-2020 - 20:45

KAA Gent KAA Gent 2 - 3 OH Leuven OH Leuven
“We moeten eerlijk zijn. We slikken te gemakkelijk doelpunten. Ook al speelden we onze beste eerste helft tot nog toe.”

Wim De Decker

"Het is gemakkelijk om excuses te zoeken, maar we moeten eerlijk zijn. Het was niet goed genoeg"

Elisha Owusu

Het zat opnieuw niet mee. In de eerste helft creëerde Leuven twee kansen. Beide kansen resulteerden in doelpunten. Elisha Owusu wilde zich niet verstoppen: “We moeten hard blijven werken. Dat is het enige wat we kunnen doen in deze situatie. Het is gemakkelijk om excuses te zoeken, maar we moeten eerlijk zijn. Het was niet goed genoeg. De eerste dertig minuten waren heel goed. We creëerden kansen, raakten de paal, maar er vielen geen doelpunten. Dat was het verschil met Leuven.”

De occasionele kapitein van dienst zag wel één positieve factor: het publiek. “Eindelijk een wedstrijd met publiek. Het deed deugd. De 12de man zorgt altijd voor dat tikkeltje extra. Zij stuwen ons vooruit. Alleen hoop ik dat we hen mooiere matchen dan deze kunnen voorschotelen in de toekomst.”

"Grote Ontgoocheling"

Elisha Owusu

"Het mocht niet zijn vandaag"

Tim Kleindienst

Tim Kleindienst trapte - net zoals zijn landgenoot Niklas Dorsch - zijn penalty netjes binnen, zijn tweede doelpunt op twee wedstrijden: “Hoe het komt dat Niklas de tweede niet trapte? Hij gaf de bal aan mij en zei dat ik moest scoren. En dat lukte gelukkig prima. Alleen jammer dat we er dan toch geen 3-3 van maken. We misten net dat tikkeltje geluk. Maar uiteindelijk moeten we de nederlaag wel accepteren en vooruit werken naar de volgende wedstrijd.”

Kleindienst maakte ei zo na zijn tweede van de wedstrijd maar zijn kopbal spatte uiteen op de deklat. “Zoals ik zeg, we waren wat ongelukkig in de afwerking. Igor (Plastun) trapte ook nog tegen het doelhout. Het mocht niet zijn vandaag.”

Voor de eerste keer dit seizoen mochten er eindelijk ook supporters binnen. Volgens Kleindienst was dat wel een opsteker. “Het was leuk om de fans te zien. Je merkte van bij het begin al dat dat toch een ander gevoel geeft. Ik kan alleszins niet wachten om voor een vol stadion te spelen. Maar het is toch goed dat dit - in deze periode - al kan om voor (een deel van de) supporters te spelen.” (TS)

"De manier waarop we verliezen is heel jammer"

Alessio Castro-Montes