Jupiler Pro League - Matchday 8

Sunday 04-10-2020 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 5 - 1 K Beerschot VA K Beerschot VA
“Heel fier op de spelers.”

Wim De Decker

"En of dat het deugd deed!"

Sinan Bolat

Zijn eerste wedstrijd voor de Buffalo’s en wat voor één! Bijna hield hij ook nog zijn netten schoon, maar jammer genoeg kon Beerschot in de laatste minuten toch nog tegenprikken: “Spijtig inderdaad, want voor een keeper is het altijd frusterend om een goal tegen te krijgen. Ongeacht hoeveel reddingen je dan maakt of in welke minuut je het doelpunt tegen krijgt. Maar goed, ik wil hier niet té veel bij stil staan. We winnen en dat is het belangrijkste.”

Het was al meer dan een half jaar geleden dat Bolat nog eens een wedstrijd tussen de palen mocht staan. “En of dat dit deugd deed!”, lachte Bolat. “Het was dan ook al echt heel lang geleden. En dat we dan met dit resultaat winnen, dat maakt het des te mooier. Ik wil nu vooral belangrijk zijn voor de club en voor de ploeg. En dat is wel gelukt vandaag. De steun die ik van de supporters kreeg was extra mooi!”

Bolat kwam nog heel even terug op de nederlaag in Kyiv van dinsdag: “Uiteraard was dit heel frusterend. Ook voor mij omdat ik in de Europese matchen geschorst was. En als je zo dicht bij de groepsfase van de Champions League zit en er toch nog naast grijpt, dan is dat teleurstellend voor iedereen. Maar dat moeten we achter ons laten en ons nu vooral focussen op de competitie- en Europa League wedstrijden.” (TS)

“Vandaag was een referentiematch van de ploeg. Nu is het zaak om het door te trekken naar de volgende wedstrijd.”

Laurent Depoitre

Tweemaal scoren. Daar geniet elke aanvaller van. Zo ook Laurent Depoitre: “Ik ga niet liegen, dit doet deugd. Het is een mooie overwinning van het collectief. Als team toonden we het ware gezicht van KAA Gent: inzet, offensief voetbal en dit keer was de afwerking er ook. Ik ben blij dat we dit op de mat konden brengen voor onze supporters. Het doet enorm veel deugd.”

Na een vervelende voetblessure speelde Depoitre opnieuw bevrijd: “Ik ben bijna de ‘ouwe’. Vandaag zat ik goed in de wedstrijd en die twee doelpunten waren daar het bewijs van. Maar doelpunten maak je nooit alleen. Iedereen was op de afspraak. De mayonaise tussen Roman Yaremchuk en mezelf pakt, we vinden elkaar goed, maar het is ook heel fijn spelen met vinnige spelers als Anderson Niangbo en Osman Bukari. Vandaag was een referentiematch van de ploeg. Nu is het zaak om het door te trekken naar de volgende wedstrijd.”

"We toonden ons ware gezicht"

Laurent Depoitre