Jupiler Pro League - Matchday 8

Sunday 04-10-2020 - 16:00

KAA Gent KAA Gent 5 - 1 K Beerschot VA K Beerschot VA

Op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League kreeg Gent het bezoek van promovendus Beerschot, dat verbaasde met 15 op 21. Bij de Buffalo's ontbrak zowat het hele centrale middenveld: Kums, Odjidja en Owusu waren allen buiten strijd. Marreh en Dorsch werden bijgestaan door Niangbo en Bukari. Achterin maakte Bolat sijn debuut tussen de palen.

Yaremchuk was terug fit en dat hadden ze snel geweten bij de bezoekers. Na twaalf minuten werd hij door Depoitre aangespeeld en de Oekraïner werkte keurig af in de linkerhoek (1-0). Amper drie minuten later trof hij alweer raak. Deze keer sneed hij de zestien in en schoot opnieuw voorbij Vanhamel (2-0).

Beerschot kwam nauwelijks in het stuk voor en op het half uur mochten de supporters in de Ghelamco Arena alweer juichen. Yaremchuk zag een hattrick nog verijdeld door Vanhamel en Bukari trapte de rebound op de paal, maar Depoitre trof uiteindelijk wel raak (3-0). In het derde kwartier mocht Bolat toch enkele keren zijn klasse tonen. Eerst met een voetreflex op een poging van Tissoudali en wat later tikte hij een knal van Suzuki tegen de lat. Tussendoor mikten Niangbo en Bukari nog mooie kansen naast.

In de tweede helft kwam Suzuki oog in oog met Bolat, maar opnieuw gaf de Gentse doelman geen krimp. Gent bleef hongerig en na geweldig combinatievoetbal zette Bukari voor naar Depoitre, die via de onderkant van de lat raak trof (4-0). Het gevaar van de bezoekers kwam vrijwel uitsluitend van Suzuki, maar hij vond nogmaals een superieure reflex van Bolat op zijn weg.

De Buffalo's wilden hun fans een vijfde doelpunt aanbieden, maar Depoitre devieerde een voorzet van Mohammadi over. Toen diezelfde Mohammadi een diepe voorzet de zestien instuurde, was de ingevallen Samoise er als de kippen bij om de bal met een volley in de verste hoek te plaatsen (5-0). Een geweldig competitiedebuut voor de 18-jarige middenvelder, die tegen Kyiv zijn eerste speelminuten voor de Buffalo's verzamelde.

In de slotminuut werden de bezoekers dan toch beloond voor hun blijvende aanvallende intenties, met een rake trap kon Coulibaly de eer redden (5-1). Het deed geen afbreuk aan de feeststemming in de Ghelamco Arena, waar de supporters duidelijk genoten hadden van het spektakel.