Play-Off 1 - Matchday 5

Sunday 21-04-2019 - 18:00

RSC Anderlecht RSC Anderlecht 0 - 0 KAA Gent KAA Gent
"We pakten ons eerste punt en hielden onze netten schoon, hierop moeten we verder bouwen"

Jess Thorup

Ondanks het zomers weertje kregen de supporters niet de beste wedstrijd te zien. “Dit was een typische wedstrijd tussen twee teams die nog niet konden winnen en weer op de rails wilden komen”, noemde Jess Thorup het.

Gent swingde niet als in een paar van de vorige matchen: “Twijfel was het niet, maar je ziet dat er teveel werd nagedacht - dan sta je one step behind.” Toch was de coach best tevreden: “We pakten ons eerste punt en hielden onze netten schoon. We hadden zelfs de kansen om te winnen, maar dat kan de coach van Anderlecht even goed zeggen. Hierop moeten we verder bouwen”, besloot de Deen met een positieve noot. (RG)

"Het was nu vooral belangrijk om de nul te houden"

Alexander Sorloth

Alexander Sorloth was al bij al tevreden met het eerste punt van de Play-Offs: “0 op 12 halen, dat doet geen plezier en is mentaal zwaar. Vandaag was het voor ons dan ook vooral belangrijk om de nul te houden. Door de nieuwe tactische zet van de coach - waar we een ganse week op getraind hebben - is dat ook gelukt."

Dat het niet zo'n goeie match was, beaamde de Noor: "We moeten niet altijd mooi voetbal spelen, nu is het vooral belangrijk om te stijgen in de stand. We moeten natuurlijk altijd voor de drie punten gaan, maar dit was toch een stap in de goede richting. Of we dit nu vaker zullen gebruiken, zien we wel op termijn. We moeten ons systeem aanpassen naar de kwaliteiten van de spelers die op het veld staan. Nu is het opnieuw het hoofd leegmaken en focussen op de wedstrijd die we volgend weekend thuis spelen tegen Genk." (MDM)

"Vandaag kunnen doen waarvoor we gekomen zijn"

Arnaud Souquet

Arnaud Souquet blikte terug op een spannende wedstrijd: “Het was vandaag aanpassen. De nieuwe tactiek van de coach is iets waar we een ganse week op getraind hebben, maar het is anders als je iets vanop training naar een wedstrijd moet overbrengen. De twee ploegen wilden vandaag punten halen, want op dit niveau doet een 0 op 12 geen plezier. Vandaag konden we doen waarvoor we gekomen zijn: geen tegendoelpunten slikken en een punt pakken.“ (MDM)

"Stilaan terug aan het komen na een moeilijke periode"

Dylan Bronn

Dylan Bronn beklemtoonde vooral de eerste Gentse clean sheet uit Play-Off 1: “We zijn stilaan terug aan het komen na een moeilijke periode met die 0 op 12. Het objectief vandaag was om onze verdediging op punt te zetten en daar zijn we ook in geslaagd. In die context is het een goeie zaak dat we een punt konden meenemen naar Gent."

Ondertussen is de bekerfinale stilaan in aantocht: "Nu moeten we ons verder focussen op de wedstrijd tegen Genk, om zo rustig voor te bereiden op de bekerfinale tegen Mechelen. Want wij zijn KAA Gent en we moeten dit klaarspelen voor onze stad en supporters." (MDM)