Play-Off 1 - Matchday 5

Sunday 21-04-2019 - 18:00

RSC Anderlecht RSC Anderlecht 0 - 0 KAA Gent KAA Gent

Op de vijfde speeldag van Play-Off 1 streden Anderlecht en Gent tegen elkaar voor een eerste zege in de Play-Offs. Odjidja zat zijn laatste van drie schorsingsdagen uit, maar Chakvetadze was wel klaar voor een basisplaats. Esiti en Verstraete vormden een stevig blok voor de defensie.

Dat beide ploegen niet overliepen van vertrouwen na de puntenloze Play-Off 1 start werd geïllustreerd door een kansarme eerste helft. Anderlecht eiste daarin het leeuwendeel van het balbezit op, maar kon er weinig mee aanvangen. Veel verder dan wat flankvoorzetten waar niemand bij kon, kwam het niet. De Buffalo's probeerden het uit te spelen op de tegenaanval, maar maakten daarbij te vaak de verkeerde keuzes. De beste kans voor rust was wel voor Chakvetadze, die met één beweging twee man in de wind zette, maar de bal er dan naast mikte.

De tweede helft kende een betere start met een vrije trap van Verstraete die niet over ging en een uithaal van David die rakelings naast zoefde. Iets voorbij het uur was Anderlecht wel dicht bij de openingstreffer, maar Amuzu stuitte op Kaminski en in de herneming mikte de kwieke Verschaeren een voorzet tegen de lat.

Met de inbreng van Bezus en Dompé werden de Buffalo's offensief dreigender en in de laatste tien minuten mondde de partij ei zo na nog uit in een Gentse zege. Didillon was geklopt op een schot van Bezus, maar werd bijgestaan door de rechterpaal, waarna de bal via zijn rug alsnog voor de lijn bleef liggen. Ook David ging nog twee keer zijn kans, maar Didillon liet zich niet verschalken. Tussenin moest ook Kaminski nog sterk keeperswerk verrichten om een plaatsbal van Verschaeren uit de rechterhoek te halen.

De nul werd dus voor beide ploegen weggeveegd na een wedstrijd die de twee kanten op kon, maar uiteindelijk onbeslist bleef.