UEFA Champions League voorrondes - Matchday 2

Wednesday 23-09-2020 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 2 Dynamo Kyiv Dynamo Kyiv
“We hebben onszelf in de voet geschoten.”

Wim De Decker

"Het is geen wereldploeg"

Vadis Odjidja

"Met tien werd het moeilijk"

Davy Roef

"Na tien minuten kon dat plan de vuilbak in"

Elisha Owusu

Het werd geen match met een fijne afloop voor de Buffalo’s. Elisha Owusu toonde zich eerlijk in zijn analyse: “Het plan was om geen doelpunt te slikken. Na tien minuten kon dat plan de vuilbak in. We lieten Kyiv veel te gemakkelijk scoren. We startten slecht maar vochten ons terug in de match dankzij het eerste Gentse doelpunt van Tim Kleindienst. Na rust geloofden we erin, maar dan ontnamen we onszelf de moed door rood te pakken. Bezus kreeg op enkele minuten twee gele kaarten en dat hielp de ploeg uiteraard niet vooruit.”

Owusu zag een wederkerend element: “Het is het verhaal van onze seizoensstart. We kwamen achter en leken dan pas wakker te schieten. De coach heeft het ons al vaak gezegd, die laksheid moet eruit. Nu, hoe geraken we hieruit? Ik ben een positief iemand en kijk steeds vooruit. Morgen start de recuperatie en nadien ligt de focus op OHL. Zaterdag verwelkomen we onze supporters in het stadion. We moeten voor hen door het vuur gaan.”

"Prettig om te scoren, maar ik had liever gewonnen"

Tim Kleindienst

Tim Kleindienst maakte tegen Dynamo Kyiv zijn eerste doelpunt in Gentse loondienst. Hij kopte de 1-1 binnen, op aangeven van zijn landgenoot Niklas Dorsch: “Natuurlijk had ik liever gewonnen maar het is wel prettig voor een aanvaller om te scoren, zeker in deze wedstrijden. En uiteraard ben ik blij dat ik mijn eerste voor Gent kan maken. Hierop wil ik verder bouwen.”

Doelpuntenmaker Kleindienst en assistgever Dorsch speelden reeds samen bij Heidenheim, in Duitsland. Ze vinden elkaar - naar eigen zeggen - zowel op als naast het veld. Leuk, zo vond ook Kleindienst. “Niklas (Dorsch) gaf eigenlijk niet veel corners bij Heidenheim. Maar ik weet wel hoe hij ze geeft. We maakten heel even oogcontact net voor hij de corner gaf en zo wist ik wanneer ik moest lopen.”

“Het klopt trouwens dat ik wat tijd nodig had om aan te passen. De laatste weken waren ook al niet echt evident met de verschillende veranderingen. Maar we zijn er als groep heel goed mee omgegaan.”

Het tweede doelpunt van Kiev bezorgde onze Buffalo’s een heel lastige uitgangspositie. “We wisten dat dit geen eenvoudige wedstrijd ging worden. Nu moeten we daar minstens twee keer scoren en toch proberen de nul te houden. Dat is een moeilijke opdracht. Maar we hebben genoeg kwaliteit om door te stoten, daar ben ik zeker van.”