UEFA Europa League groep I - Matchday 1

Thursday 19-09-2019 - 21:00

KAA Gent KAA Gent 3 - 2 AS Saint-Etienne AS Saint-Etienne
"De perfecte start met een verdiende overwinning"

Jess Thorup

???? Jonathan David: “Iedereen was hongerig naar die eerste drie punten”

Jonathan David

"In zo'n sfeer is het natuurlijk extra leuk spelen"

Vadis Odjidja

Het was nagelbijten tot de laatste seconde maar onze Buffalo’s hielden verdiend de drie punten thuis tegen het Franse Saint-Etienne. Wederom een sterke prestatie van de mannen van Jess Thorup, zo vond ook kapitein Vadis Odjidja. “Het was spannend hé”, begon Odjidja na afloop van de match, die het meteen over de tweede tegengoal had. “Dat kan gebeuren, natuurlijk. We proberen altijd van achter uit te voetballen en daar hoort de keeper dus ook bij. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit, want we winnen de wedstrijd. Leuk voor de supporters dat het spannend is en toch nog goed afloopt (lacht).”

Voor diezelfde supporters kwam er veel lof van onze kapitein. “Vanaf het begin al, bij de opwarming voelde je hoe goed de sfeer was. En dan is het natuurlijk extra leuk spelen. Zoiets is plezant voor iedereen.”

Over de wedstrijd had Vadis dit te zeggen: “Die hadden we onder controle, vooral in de eerste helft. In de tweede helft ging het iets meer gelijk op. We wilden veel diepgang brengen met onze twee spitsen en dat lukte, want op die momenten konden we scoren. Verdedigend hebben we het ook fantastisch gedaan, vooral op het einde. Ook Kaminski die in de laatste minuten ook nog een goede redding deed. De jongens stonden pal vanavond."

Zondag al volgt de verplaatsing naar Zulte Waregem: “De wedstrijden van donderdag op zondag volgen elkaar heel snel op. Maar als je Europees speelt, dan hoort dat erbij. We zullen klaar zijn voor zondag. Maar nu nog even genieten (glimlacht).” (TS)

???? Vadis Odjidja:”We voelden de energie van de tribunes komen”

Vadis Odjijda

"Deze speciale wedstrijd zo kunnen afsluiten zorgt voor een fantastisch gevoel"

Elisha Owusu

Shine bright like a diamond - Elisha Owusu kent er alles van. Zijn aanstekelijke lach maakte woorden eigenlijk overbodig. “Dolgelukkig ben ik. Dit was een zeer speciale wedstrijd voor mij, die zo kunnen afsluiten zorgt voor een fantastisch gevoel. Het team verdient alle lof.”

En of het een bijzondere match was voor de Fransman - winnen tegen zijn landgenoten en van een jeugdidool, je zou voor minder 'happy' zijn. ‘Hi, the name is Elisha. Owusu’. Bam. Een mooier visitekaartje voor eigen volk is nauwelijks denkbaar. “Alles gaat me voor de wind. Dat ik nu in Gent speel in plaats van in Frankrijk is dankzij God. Hij stippelt mijn weg uit en ik kan alleen maar dankbaar zijn. En dan ook nog eens winnen tegen M’Vila, naar wie ik als kind opkeek - wat een zalige speler is dat toch”. Says who.

Een prachtig comeback op het Europese toneel dus voor de Buffalo’s. En de honger is nog lang niet gestild. “Mijn ambitie? Alle matchen winnen!” Een lach volgde, maar hij was doodserieus. Pressure makes diamonds. (RG)

???? Michael Ngadeu: “Goede start dankzij de steun van de supporters”

Michael Ngadeu